Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Lonneker

Genieten van kunst op 23 locaties langs Lonneker Kunstroute

De Lonneker Kunstroute die vanaf zaterdag 4 juni en op de pinksterdagen is opengesteld trekt jaarlijks duizenden belangstellenden die langs 23 locaties kunnen lopen of fietsen. Op die locaties ontmoeten ze kunstenaars en hun kunstwerken, er is dans, muziek, theater, poëzie en er zijn exposities. “We hopen dat bezoekers gevoel bij kunst krijgen en er geïnspireerd door raken”, zegt curator Peter van Roosmalen die de kunstwerken selecteerde.

Pyramide met bodemlagen

Kunstwerken op de Lonnekeres, op de Rosinkes, in bosjes, op erven, in de manege alsook in de stad. “We werken samen met de kunstroute in Schokland en hebben een paar beelden van Schokland meegenomen”, aldus van Roosmalen. Hij wijst op de Pyramide van de Nederlandse bodemlagen op de Lonnekerers en het kunstwerk ‘de Oude stem van wind en zout’ op de Rosinkes.

Catalogus

Maar er is veel meer te genieten. Bezoekers kunnen de komende dagen een catalogus kopen met een bandje met uitleg over de route bij Tetem, het Rijksmuseum en de Museumfabriek in Enschede alsmede op het Marktplein in Lonneker.

Zaterdag is de route opengesteld van 12.00 tot 17.00 uur en op beide pinksterdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Alleen zondag en maandag zijn er optredens van onder andere dichters en theatermensen en is er onder andere een videospel op het Marktplein in Lonneker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.