Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eigenaar Jos Hermens over FBK Games: 'Dit is het eerste jaar dat we quitte draaien'

De FBK Games kloppen aan alle kanten: de sporters komen graag naar Hengelo, het publiek heeft het evenement al jaren geleden in z'n hart gesloten - dit jaar was het zelfs nagenoeg uitverkocht - en de sponsoren trekken graag de knip. Toch draaiden de FBK Games dit jaar voor het eerst quitte, na vele jaren van verlies.

Global Sports Communication

Atletenmakelaar Jos Hermens, eigenaar van Global Sports Communication en daarmee ook eigenaar van de FBK Games, zag maandagmiddag dat het goed was: "Ik ben blij dat het publiek het evenement de afgelopen jaren is blijven ondersteunen. Wij zijn sinds 5 jaar eigenaar, maar we verdienen hier niks aan. Sterker nog, het is voor het eerst in jaren dat we quitte draaien."

Femke bol fbk games hengelo 2022 FOTO FBK GAMES
Lees ook
Directeur FBK Games: 'Bijna uitverkocht, ondanks de regen! Gewoon gaaf, toch?'

'Dit moét blijven'

Toch vindt de oud-atleet het belangrijk dat Twente het evenement blijft ondersteunen: "Dit moét blijven. Als we de FBK Games niet meer hebben, hebben we in Nederland geen groot atletiekevenement meer. Dit stadion bijvoorbeeld, dat hebben we min of meer te danken aan de FBK Games."

“Als we de FBK Games niet meer hebben, hebben we in Nederland geen groot atletiekevenement meer. Dit stadion bijvoorbeeld, dat hebben we min of meer te danken aan de FBK Games.”

Werelduurrecord

Sinds 2018 is Global Sports Communication eigenaar van de FBK Games. Hermens nam de organisatie over van het Belgische Golazo. Jos Hermens behoorde in de jaren zeventig tot de wereldtop in de atletiek. Zo had hij het jarenlang het werelduurrecord op zijn naam staan. Na zijn carrière begon hij met het sportmanagementbureau Global Sports Communication, waarmee hij nu onder meer de FBK Games organiseert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.