Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

'Distinguished Gentleman' en motorrijder René Bouman onverwacht snel overleden

René Bouman 1 Twente
René Bouman in 1Twente Vandaag: 'Ik weet dat mijn tijd op is. Dan doe je je laatste dingetje.'
Beeld: 1Twente

Hij reed The Distinguished Gentleman’s Ride voor het laatst. Achterop een Harley Davidson Trike. Zelf rijden ging niet meer. We noteren zondag 22 mei 2022. ‘Een dag met een gouden randje.’ Drie dagen later deed hij zijn verhaal in 1Twente Vandaag: René Bouman (60, Enschede) had prostaatkanker. Had. Hij overleed, sneller dan verwacht, op Eerste Pinksterdag.

Het is alsof hij erop gewacht heeft. Die Distinguished Gentleman’s Ride, waarmee geld werd ingezameld voor onderzoek naar prostaatkanker, de ziekte die hem fataal werd, èn de verjaardag van zijn vrouw Claudia. Die rit had hij in de pocket. Vorige week woensdag was Claudia jarig.

‘Ik heb er vrede mee’

“Donderdag ging hij achteruit, vrijdag ging het heel hard”, vertelt Claudia Bouman in een reactie. “In de avond heeft hij nog een opleving gehad, daarna is hij niet meer bij geweest.” Zondag overleed René. Vredig. “Hij wilde in elk geval die rit en mijn verjaardag nog meemaken. Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat het voor hem goed was, zo. Ik ben heel verdrietig en ik zal hem missen - hij was echt mijn maatje - maar ik heb er vrede mee.”

Kist op een Harley Davidson

René en Claudia hebben samen zijn laatste gang geregeld. Komende maandag is het zover. René wordt dan - in stijl - in zijn kist op een Harley Davidson naar het Bornse crematorium gereden. Begeleid door vijf Harley-rijdende naaste familieleden. Onder wie Claudia zelf.

René reed al ruim dertig jaar motor. Eind vorig jaar, in november, kocht hij zijn eerste Harley. En eentje voor zijn vrouw. Een droom die hij lang niet kon waarmaken omdat hem de middelen daarvoor ontbraken. “Ik weet dat mijn tijd op is”, zei hij in 1Twente Vandaag. “Dan doe je je laatste dingetje.”

Schermafbeelding 2022 05 25 om 22 49 11
Lees ook
‘Mijn tijd is om: er staat achttien maanden voor, er zijn er twaalf voorbij'

Prostaatkanker is vaak goed in toom te houden. René leed aan een agressievere variant en had uitzaaiingen, toen de ziekte een jaar geleden werd geconstateerd. Het was meteen duidelijk dat er weinig meer aan te doen was. Achttien maanden had hij nog, was de prognose. Daarvan waren er twaalf voorbij.

Zijn allerlaatste rit zal weinigen die hem maandag langs zien komen ontgaan. De crematie vindt plaats in besloten kring.

Rene en dochter dgr 2022 STILL 1 TWENTE
Lees ook
Uitbehandelde Enschedeër René (60) geniet van zijn eerste én laatste motorrit tegen prostaatkanker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.