Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Zelfs de laatste rit van René Bouman is op een Harley-Davidson

Een witte kist op een Harley-Davidson: in stijl namen vrienden, familie en andere naasten maandagmiddag afscheid van René Bouman. De Enschedeër kwam in de publiciteit doordat hij op 22 mei meereed met de Distinguished Gentleman’s Ride, een motorrit waarmee geld opgehaald wordt voor onderzoek tegen prostaatkanker. Een match: René streed zelf tegen de ziekte en was gek van motoren. Twee weken na die dag, die hij zelf beschreef als een met een gouden randje, overleed hij.

Claudia Bouman, de weduwe van, beleeft de dag van de uitvaart als een roes. "Maar het is eigenlijk een heel mooi afscheid. René op z'n motor en wij er achteraan op de motor." Ze doelt op een Harley-Davidson met een zijspan waarop een doodskist past, die speciaal voor deze gelegenheid naar Enschede is gehaald. "Dat was de wens van René, dus dat heb ik geregeld."

Berusting

Ook de rest van de laatste dag planden ze eerder al. "Dat is een voordeel van als je weet dat je ziek bent, dat je samen de uitvaart kunt regelen. En het weer is fantastisch, dit heeft zo moeten zijn." Op Claudia's gezicht is berusting te zien. "We hebben net een borrel gedronken op het leven, op René. Zijn leven was voltooid en ondanks het gemis heb ik er vrede mee."

“Mannen, laat je checken. Dat kan een hoop leed voorkomen.”

Bouman stierf aan de gevolgen van prostaatkanker. Claudia is blij dat hij met de publiciteit het ziektebeeld meer op de kaart gezet heeft. "Dat is uiteindelijk ons doel." Ze gebruikt de gelegenheid om alle mannen een tip te geven. "Laat je checken, dat kan een hoop leed voorkomen."

René Bouman 1 Twente
Lees ook
'Distinguished Gentleman' en motorrijder René Bouman onverwacht snel overleden

Erehaag

Dan starten de motoren op en knallen nog een keer de pijpen. Hard. René voorop, naasten er achteraan. Als ze door de erehaag van genodigden rijden, wordt voor hem geklapt. De colonne beweegt zich naar Borne, voor een definitief afscheid van de Harley-fan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.