Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bouw van 95 woningen brengt weer leven op het Brouwerijterrein in Hengelo

Met de eerst gelegde funderingsbalk door wethouder Gerard Gerrits is de start van de woningbouw bij De Brouwerij in Hengelo officieel gestart. De nieuwe bewoners en andere betrokkenen kwamen donderdag 16 juni bijeen om de start van de bouw feestelijk te openen.

Starthandeling

Bij een feestelijke aftrap hoort een officiële starthandeling. Voordat de eerste funderingsbalk werd gelegd, mochten alle toekomstige bewoners hun naam of een mooie boodschap op de balk schrijven. Vervolgens werd de balk met een kraan op zijn plek gelegd door de wethouder. Die omschreef de start van het bouwproject als 'een prachtig moment voor de stad en voor de toekomstige bewoners van het brouwerijterrein'.

Drie fases

Er worden in totaal 95 woningen gerealiseerd. Die worden in drie fases opgeleverd, waarvan de eerste fase nu officieel van start is gegaan met de bouw van 34 woningen. De nieuwe woonwijk wordt gerealiseerd door vastgoedontwikkelaar Ter Steege. Peter Vollenbroek, directeur van Ter Steege Hardenberg, vertelt: "We hebben de planning zo strak afgestemd dat we verwachten met een maand of negen de eerste woningen te kunnen opleveren.” Gerard Gerrits vertelt blij te zijn dat de bouw begonnen is. Hij refereert daarbij aan een doelgroep die zit te springen om een woning: “Hier komen met name koopwoningen, gebouwd in goedkopere klasse, dus perfect voor de starters.”

IMG 9476 start woningbouw brouwerij tsbouwvastgoed
Op het Brouwerijterrein in Hengelo is officieel gestart met de bouw van een nieuwe woonwijk.
Beeld: Ter Steege

Eigentijds en industrieel

De woningen komen op het oude fabrieksterrein bij de Hengelose Brouwerij. De karakteristieke biersilo is het enige overgebleven gebouw op het terrein. Er staan nog enkele tiny houses op het deel langs de Waarbekenweg, maar die moeten in 2023 verplaatst zijn.

Architect Loe van de Ven over de nieuw te bouwen woningen: “Bij het ontwerp wilden we graag de geschiedenis van de brouwerij terug laten komen. De woningbouw is opgedeeld in verschillende bouwblokken. In het midden hebben de woningen een industriële uitstraling en langs de randen is het meer eigentijds.”

“Hier komen met name koopwoningen, gebouwd in goedkopere klasse, dus perfect voor de starters uit de woningmarkt.””

Verkocht

De 34 woningen van fase 1 zijn volgens directeur Vollenbroek in vlot tempo verkocht. De 32 woningen voor fase 2 staan inmiddels in de verkoop en zijn ook al grotendeels verkocht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.