Winst voor FC Twente tegen Nordsjælland na vroege goal Sem Steijn

FC Twente heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding winnend afgesloten. Op het complex van GFC Goor werd met 1-0 gewonnen van het Deense FC Nordsjælland.

Die enige treffer viel al vroeg in de wedstrijd. Nieuwkomer Sem Steijn schoot de bal al na vier minuten fraai binnen. De doelman van Nordsjælland kwam te ver uit zijn doel, wilde de bal aannemen op de borst, maar nog voordat de bal de grond raakte, schoot Steijn al hoog binnen.

Misidjan raakt de paal

Steijn kreeg ook nog de kans om zijn tweede van de middag te maken, maar die inzet suizde over de goal. Ook Virgil Misidjan was dicht bij de 2-0 voor FC Twente: toen minuten voor rust schoot hij na een mooie actie op de paal.

Sam Karssies

In de tweede helft, net als vorige week, een compleet nieuw elftal aan de kant van FC Twente. Met wederom Sam Karssies onder de lat. De jonge goalie die vrijdag een contract bij de club tekende, speelde tegen Bon Boys vorige week ook een helft.

Het was niet de bedoeling dat hij zondagmiddag weer zou spelen, maar Lars Unnerstall bleef na rust aan de kant vanwege een tik die hij in de eerste helft te verduren kreeg. De Duitser zou eigenlijk de hele wedstrijd keepen, omdat tweede doelman Przemsylaw Tyton er vanwege een coronabesmetting niet bij was.

Tweede helft zonder goals

Die tweede helft bleef doelpuntloos. Na een klein uur kreeg de Deense ploeg een goede kans op de gelijkmaker, waarop Karssies goed redding bracht. Aan de andere kant was er een goede kans voor Ricky van Wolfswinkel na een goede aanval, maar hij stuitte op de Deense doelman.