Verkeer
Stuur appje
Zoek

Liefhebbers van vintage-kleding kunnen dit weekend hun hart ophalen in Hengelo

Vintagekleding pexels
Kunstwerkplaats De Möllerwerf in de haven van Hengelo is dit weekend de place to be voor iedereen die passie heeft voor vintage-kleding, meubels en kunst.
Beeld: Pexels

Kunstwerkplaats De Möllerwerf in de haven van Hengelo is dit weekend de place to be voor iedereen die passie heeft voor vintage-kleding, meubels en kunst. In het kunstenaarscentrum wordt het evenement ‘Vintage | Fashion | Art aan de Werf’ gehouden.

Vintage

Bij het evenement staan vintage spullen en kunst centraal. Zo is er kunst te zien van kunstenaars Lara Vos, Anyta Mulder, Annemarie Huirne, Christel Burghoorn en Quinta Bies. Ook opent Steven Alexander Wood zijn werkplaats, waar hij meubels op een duurzame manier maakt en restaureert. Brownies & Meer verkoopt drankjes en zoetigheden. Vrijdagavond is er muziek en kan er gedanst worden.

Kledingruil

Een bijzonder onderdeel van het evenement is de zogenaamde ‘Overlap Clothing swap’. Hier kunnen deelnemers hun mooiste vintage-outfits meenemen. De jury van mode- en textielplatform Overlap beoordelen de kledingstukken en geven punten. Hoe stijlvoller en mooier de outfit, hoe meer punten je krijgt. Deze punten kun je weer inzetten om kleding te ruilen met andere liefhebbers. Deelname aan de kledingruil kost twee euro.

Irma Bruggeman nov 2021 kunstwerkplaats Ernst Bergboer
Lees ook
Met twintig mille subsidie kan kunstwerkplaats De Möllerwerf nu van start

Möllerwerf

De Möllerwerf is een kunstwerkplaats op het terrein van de voormalige Möller & Co en is een initiatief van stichting 074PK. Hier werken verschillende kunstenaars samen. Op deze manier willen zij de beeldende kunst in Hengelo bevorderen.

Het evenement is van 22, 23 en 24 juli in kunstwerkplaats De Möllerwerf aan de Oude Boekeloseweg 33e in Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.