Verkeer
Weer
Zoek

Schouwburg Hengelo wil zichtbaarder zijn en trekt de wijk in met wijkfestival

Festivalhasseleres schouwburghengelo
Naast optredens uit de reguliere programmering van de schouwburg, is er ook een open podium voor wijkbewoners
Beeld: Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo gaat op tournee deze zomer. In september houdt het cultuurpodium een wijkfestival in de wijk Berflo Es. Naast optredens uit de reguliere programmering van de schouwburg, is er ook een open podium voor wijkbewoners. “We willen graag het theater van de stad zijn, dus dan moeten wij ook de wijken in”, zegt projectleider Linda Koezen van Schouwburg Hengelo.

Zichtbaarder zijn

De schouwburg wil meer mensen kennis laten maken met het theater. “We willen echt het theater van de stad zijn en dan moet je soms ook het gebouw uit”, zegt projectleider Linda Koezen. “Voor sommige mensen is de drempel te groot om naar de schouwburg te gaan.” Op deze manier wil de schouwburg zichtbaarder zijn en meer mensen kennis laten maken met theater.

Wijkfestival

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september wordt er bij wijkcentrum MFA 't Berflo het wijkfestival gehouden met allerlei optredens. Het idee is niet nieuw, want in 2019 werd het feest al eens gehouden in de Hasseler Es bij het Kulturhus: “Dat was een groot succes. Veel van de culturele verenigingen die in het Kulturhus zitten deden mee. Het was de bedoeling om het in 2020 in de Berflo Es te houden, maar toen kwam corona.” Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid kan het festijn dit jaar wel doorgaan.

Open podium

Ook dit jaar worden buurtbewoners opgeroepen om mee te doen met het open podium. “Het is een open podium, dus je hoeft geen auditie te doen of wat dan ook. Iedereen die wil zingen, dansen of rappen is welkom”, zegt Koezen. Naast een open podium, gaat een deel van het Phion orkest een concert geven: “Zij gaan die zaterdag een koffieconcert geven. Het is vooral lichte klassieke muziek. Verder zijn we nog druk bezig met het regelen van andere optredens."

Wijkbewoners die willen meedoen aan het open podium kunnen zich aanmelden via het volgende mailadres: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.