Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

De Posten in Enschede tovert binnentuin om tot buurtcamping

Ouderen van woon- en zorgcentrum De Posten kunnen vanaf vandaag campingsfeer opsnuiven in hun eigen binnentuin. Het zorghuis in de Enschedese wijk Wesselerbrink is omgetoverd tot een heus vakantieoord voor ouderen. In de binnentuin is een camping opgezet waar jeu des boules, bingo en badminton gespeeld kunnen spelen. “Het moet een camping worden zoals onze ouderen dat van vroeger kennen. Drankje, hapje eten en een spelletje”, aldus coördinator Welzijn bij de Posten Bianca ter Riet.

“Bewoners zijn de hele week van harte welkom”, zegt Ter Riet. Bij aankomst op het terrein zijn het kleurrijke decor en de muziek een lust voor het oog en gehoor. Het aantal bezoekers is zo groot dat de camping het bijna niet aankan. “Het is hartstikke gezellig. Zelfs de krakkemikkige mensen onder ons zijn aan het dansen!”, zegt een bewoner van de Posten.

Activiteiten Camping de Posten Bianca ter Riet
Genoeg activiteiten voor de bezoekers
Beeld: Bianca ter Riet

Verhalen in overvloed

“Mensen komen vooral met prachtige verhalen. Zo vertelde een inwoonster dat het net zo was als vroeger. In de oorlog kwam ze met een doek, twee stokken en een stuk hooi op de camping aan. Daar maakte ze een tent van”, aldus Ter Riet. Op de vraag of er een vervolg komt hoeft Ter Riet niet lang na te denken “Als het aan ons ligt doen we dit elk jaar. Je ziet hoe de bewoners hierdoor opfleuren”.

Foto Camping de Posten Julian Vriend
Er werd druk gebarbecued bij de camping
Beeld: Bianca ter Riet
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.