Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Verbazing over 'torenhoge' vraagprijs voor nieuw appartement in Enschede: wordt dit de trend?

Torenhoge vraagprijs voor nieuw appartement in enschede Roombeek Foto RTV Oost
Het betreffende appartementencomplex
Beeld: RTV Oost

2500 euro huur plus 150 euro servicekosten per maand. Dat is wat je betaalt voor een nieuw appartement van ruim 150 vierkante meter aan de rand van de Enschedese wijk Roombeek. Op sociale media en op straat verbazen mensen zich over de huurprijs, maar de eigenaar wijst erop dat het gaat om het luxere segment. "Deze prijzen zijn heel normaal in het westen."

De Twentse Verhuurmakelaar omschrijft het nieuwe appartementencomplex als 'hét juweel van Roombeek'. Het gaat om een 'excentriek' nieuwbouwcomplex aan de rand van de wijk, bestaande uit kantoren op de begane grond, vier appartementen op de verdiepingen en 'als kers op de taart' één penthouse op de bovenste verdieping. "De luxe, elegantie en klasse zijn uniek en veelbesproken in Enschede", zo belooft de makelaar.

'Wie kan dat betalen?'

Wat vooral veelbesproken is, is de huurprijs van de appartementen. "2500 euro per maand, wie kan dat betalen?", zegt een vrouw. Een ander daarop: "Aan die prijs ben ik mijn hele AOW en pensioen kwijt." En, zo klinkt het: "Met dit soort absurde huurprijzen wordt het echt onbetaalbaar om nog een huis te vinden."

Luxere segment

Ontwikkelaar Alexander Genc zegt tegen RTV Oost de reacties te begrijpen, maar hij noemt de huurprijs gerechtvaardigd. "Ik snap dat het voor veel mensen niet te betalen is, maar ik heb het laten bouwen voor het luxere segment. Het zijn grote appartementen met een luxe keuken en badkamer, en alles is heel luxe afgewerkt. Bovendien zijn de bouwkosten enorm gestegen. In het oosten schrikken we misschien van dit soort prijzen, maar in het westen is het al heel normaal.

"Volgens makelaarsvereniging NVM Twente zijn dit soort prijzen in Overijssel inmiddels niet meer uitzonderlijk. "De huurprijzen zijn enorm gestegen", ziet voorzitter Peter Burbach. "Dat komt niet alleen door de woningnood, maar ook door de bouwprijzen die hard zijn opgelopen en het tekort aan handen en materiaal in de bouw."

“De huurprijzen zijn enorm gestegen”

Vraag en aanbod

Twee van de vier appartementen in het Roombeekse nieuwbouwcomplex zijn inmiddels al verhuurd, vertelt ontwikkelaar Genc. "Het is ook een kwestie van vraag en aanbod", zegt makelaar Burbach daarop. "Je moet voor elk segment voldoende aanbod hebben, dus ook voor het luxere segment. Daar is ook gewoon vraag naar.

"En, benadrukt hij: "Vergeet niet dat energieneutraal wonen juist in deze tijd veel geld bespaart. Je hebt geen last meer van een energierekening die met honderden euro's per maand omhoog is geschoten."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.