Verkeer
Stuur appje
Zoek

'FC Twente-kind' Peet Bijen (27) stopt als profvoetballer door blessureleed: 'Ik voelde me niet meer mezelf'

308446 peet bijen 1
Peet Bijen in vroegere (en betere) tijden
Beeld: FC Twente

Hengeloër Peet Bijen heeft zijn carrière al op 27-jarige leeftijd beëindigd. Dat schrijft RTV Oost. De verdediger heeft te veel last van blessures om nog als voetballer actief te kunnen blijven.

Bijen kwam vanuit de jeugd in het eerste elftal van FC Twente en speelde 144 wedstrijden in het eerste elftal van de Enschedese club. In 2020 maakte hij de overstap naar ADO, maar raakte daar al snel geblesseerd aan zijn enkel. De teller bleef steken op zeven duels.

Een jaar later ging hij naar Emmen, maar werd daar maar niet fit. Alleen in de laatste wedstrijd van afgelopen seizoen kwam hij kort in actie. Ondanks dat hij transfervrij was, trainde en speelde hij aan het begin van de voorbereiding nog wel mee bij Emmen, maar hij bleef last houden van de enkel en ging voor zichzelf trainen. Nu is hij dus tot de conclusie gekomen dat stoppen de enige optie is.

Moeilijke beslissing

"Een hele moeilijke beslissing", zegt Bijen tegenover Radio Oost. "Aan de ene kant niet omdat het al een heel lang proces is. Je bent al zo lang geblesseerd dus het zit altijd in je achterhoofd dat je weet dat het misschien wel eindig is. Maar het moment om het echt te beslissen is wel even moeilijk. Ergens weet je ook wel dat het misschien over een half jaar weer beter gaat omdat de enkel dan veel rust heeft gehad, maar voor nu is het even klaar."

“Ik wilde sowieso een studie gaan beginnen”

Niet meer mezelf

De Hengeloër heeft een duidelijke reden waarom hij de keuze heeft gemaakt. "Ik voelde me op het veld niet meer mezelf. Daar heb ik ook heel lang mee geworsteld uiteraard. Elke keer ging het wel iets beter, maar niet genoeg om te zeggen dat ik me weer mezelf voelde. De laatste weken merkte ik dat ik geen energie meer had om mezelf op te laden en toen dacht ik wel, nu is mooi geweest."

Studie

De plannen voor de nabije toekomst zijn al gemaakt: "Ik wilde sowieso een studie gaan beginnen. Dat is een studie psychologie van drie maanden. Dat wilde ik ook al gaan doen als ik wel zou doorvoetballen, maar daar heb ik nu dus alle tijd en ruimte voor. En verder ga ik bekijken wat er de komende maanden of jaren gaat gebeuren."

Gedachten van voetbal af

Of hij nog weer terugkeert in de voetballerij is de vraag, maar voorlopig in ieder geval niet. "Op dit moment even niet. Ik wil nu wel even uit die wereld. Maar je weet nooit wat er allemaal gaat gebeuren, maar voor nu wel even de gedachten van de voetbal af."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.