Verkeer
Weer
Zoek

Tegenvaller voor FC Twente: goalgetter Ugalde weken aan de kant

20210719 Manfred Ugalde portretfoto Emiel Muijderman voor 1 Twente
Beeld: Emiel Muijderman

Manfred Ugalde kan de komende tijd niet in actie komen voor FC Twente. De spits liep zondagavond tegen AZ een knieblessure op. Een scan heeft maandag uitgewezen dat hij enkele weken nodig heeft om daarvan te herstellen. Een fikse domper voor club en speler: Ugalde scoorde in de afgelopen drie wedstrijden maar liefst vijf keer.

Nadat hij twee weken geleden tegen Heerenveen een helft mocht spelen en vrijwel meteen scoorde, kon hij de afgelopen twee wedstrijden rekenen op een basisplaats. Dat vertrouwen beloonde hij ruimschoots: de Costa Ricaan was zowel tegen Fortuna Sittard vorige week, als afgelopen zondag tegen AZ twee keer trefzeker.

Knie verdraaid

Richting het einde van de eerste helft ging het zondag mis: Ugalde verdraaide zijn knie in een duel met AZ-middenvelder Jordy Clasie.

De Costa Ricaan kreeg daarna het publiek in De Grolsch Veste nog op de banken, toen hij na een korte blessurebehandeling terugkwam om de eerste helft uit te spelen. Maar in de rust moest hij zich toch laten wisselen. Na afloop bestond de vrees voor een (nog) zwaardere zware knieblessure dan nu uit de scan is gebleken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.