Verkeer
Stuur appje
Zoek

Handel in harddrugs: burgemeester gooit woning in Glanerbrug op slot

20220819 woning verzegeld redemptoristenpark enschede gemeente
Op last van de burgemeester is een woning voor drie maanden verzegeld.
Beeld: Gemeente Enschede

Een woning aan het Redemptoristenpark in Glanerbrug is op last van burgemeester Roelof Bleker gesloten. Reden is een overtreding van de Opiumwet. Dat betekent dat er vanuit de woning drugshandel plaatshad. De toegang tot de woning is voor een periode van drie maanden verzegeld.

Uit onderzoek van de politie zou zijn gebleken dat er vanuit de woning handel in harddrugs plaatsvond. Ook zou er al langere tijd sprake zijn van overlast vanuit de betreffende woning. Het Redemptoristenpark kwam de afgelopen jaren al vaker in het nieuws vanwege woon- en drugsoverlast.

Drugsoverlast

Drugshandel vanuit woningen is met name in Glanerbrug al jaren een probleem. Het grensdorp trekt drugstoeristen uit Nederland en Duitsland aan vanwege de gunstige ligging en de aanwezigheid van een treinhalte. Het gaat daarbij ook om handel in harddrugs, zoals heroïne.

Onlangs gaf burgemeester Roelof Bleker, die sinds februari aan het werk is, al te kennen dat hij de drugsoverlast in met name de binnenstad en Glanerbrug hard wil aanpakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.