Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Bewoners drie tiny houses moeten binnen vijf weken verkassen

Tiny houses brouwerij 2022 FOTO FRANKLIN VELDHUIS
Links vordert de nieuwbouw gestaag, rechts twee van de drie huisjes die eind volgende maand verplaatst moeten zijn.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Waar de bewoners van drie Hengelose tiny houses al bevreesd voor waren, wordt nu bewaarheid: ze moeten voor het eind van september verhuizen richting de spoorzone. Ze wilden dolgraag op hun stekkie blijven tot de verhuizing later dit jaar naar de hen aangewezen locatie in Veldwijk-Zuid, maar ze moeten tussentijds dus wel eerst verkassen. Dat laat Ronald van Ommen van Ter Steege Gebiedsontwikkeling desgevraagd weten.

95 woningen

Ter Steege is bezig 95 grondgebonden woningen te realiseren op het terrein van de voormalige Hengelosche Bierbrouwerij. Voor aanvang van fase 1 zijn al drie tiny houses opgeschoven richting het spoor, nu zullen drie andere tiny houses dezelfde weg moeten volgen. De bewoners die nu alsnog voor enkele maanden moeten verhuizen zijn daar begrijpelijkerwijs niet blij mee, maar ze wisten dat de mogelijkheid van een tussentijdse verhuizing bestond. Ze voelen niet de behoefte hier op te reageren.

Ronald van Ommen van Ter Steege: "Deze bewoners zijn inmiddels van de aanstaande verhuizing op de hoogte gesteld en wij hebben aangegeven dat we die verhuizing zullen helpen begeleiden."

Nienke wes 2 tiny house hengelo 2021 still 1 TWENTE
Lees ook
Bewoners tiny houses Hengelo vrezen tussentijdse verhuizing op terrein Brouwerij

Voldoende ruimte

Op de kavel langs het spoor is nog voldoende ruimte over om die drie huisjes in te passen. Daarna mogen deze bewoners en ook de bewoners van de andere zeven huisjes op het terrein blijven tot uiterlijk 31 juli 2023.

De bouw van de 34 woningen uit fase 1 loopt voorspoedig, laat Van Ommen weten. Vanaf oktober wordt de grond van fase 2 bouwrijp gemaakt. Hier komen 32 woningen. De verkoop daarvan is inmiddels van start gegaan. Fase 3 tenslotte telt 29 woningen. Daarmee wordt medio volgend jaar gestart. Daarom moeten dan ook alle tiny houses verplaatst zijn.

IMG 9476 start woningbouw brouwerij tsbouwvastgoed
Lees ook
Bouw van 95 woningen brengt weer leven op het Brouwerijterrein in Hengelo

Bezwaren

Overigens is het nog maar de vraag of ze zonder slaag of stoot naar Veldwijk-Zuid kunnen verhuizen later dit jaar of begin 2023. Hun eventuele nieuwe achterburen maken bezwaar tegen de komst van de tiny houses naar de groene gordel tussen de stad en het Twentekanaal.

De Brouwerij Ter Steege Hengelo 2022
De bouw van fase 2 (onder) gaat binnenkort starten. Als fase 3 (rechtsboven) aan de beurt is, zullen alle tiny houses naar elders moeten verhuizen. Dat zal niet voor 31 juli 2023 zijn.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.