Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na twee jaar afwezigheid gaat Oele dit weekend weer los bij de volksfeesten

Oelevolksfeest
Beeld: Oele Volksfeesten

Na afwezigheid van twee jaar wordt er dit weekend weer een ‘volledige’ Volksfeesten Oele. Door corona ging het feest in 2020 niet door en in 2021 was er een kleinschalig alternatief. Dit jaar zijn alle restricties verleden tijd en kan er weer als vanouds worden gefeest.

Muziektenten

De tenten zijn dit jaar weer tot de nok gevuld en geen anderhalve meter afstand of testen voor toegang. Naast veel muziek, van onder andere Emma heesters en DJ Jelmex, is er ook een oldtimershow en vele andere activiteiten. Dit jaar twee feesttenten, één met piratenmuziek en de andere met andere muziek.

'Vier- tot vijfduizend bezoekers'

Door corona werd vorig jaar ‘Kleintje Oele’ gehouden, een veel kleiner evenement dan gebruikelijk. Toen mochten slechts 750 bezoekers komen feesten. Dit jaar worden het er veel meer: “We verwachten over het gehele weekend rond de vier- tot vijfduizend mensen. De kaartverkoop gaat heel hard”, zegt voorzitter Christiaan Markslag.

Steenslagrally

Op zaterdag wordt er een rally gehouden. Hier rijden oldtimers, youngtimers en moderne auto's gedurende drie etappes een route van 175 kilometer. Het is de vijfde keer dat de rally wordt gehouden. De oldtimerrit mag ook niet ontbreken. Daarin rijden zondagochtend allerlei oldtimers door het buitengebied van Oele.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.