Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sadilek verwacht één grote hel tegen Fiorentina: "We gaan ze pakken"

FC Twente speelt de allesbeslissende return tegen Fiorentina in een stijf uitverkochte Grolsch Veste. De Tukkers moeten een 2-1 achterstand zien weg te poetsen om de groepsfase van de Conference League te bereiken. Michal Sadilek hoopt dat die 30.000 FC Twente-supporters op de tribune ervoor kunnen zorgen dat het gaat spoken in Enschede.

"In dit soort wedstrijden heb je altijd een speciale sfeer en dat is morgen denk ik niet anders", zegt de middenvelder in de afsluitende persconferentie voorafgaand aan het beslissende duel. "Ik verwacht één grote hel morgen, we gaan ze pakken."

Aanknopingspunten

Aan zelfvertrouwen geen gebrek dus. Ook hoofdtrainer Ron Jans die naast hem is aangeschoven, is positief. "Het zal een hele kluif worden, maar het kan wel en daar geloven we in."

De boodschap is duidelijk: FC Twente moet na de 2-1 nederlaag vorige week met twee goals verschil of meer winnen om door te gaan naar de groepsfase van de Conference League. Dat verlies in Florence kwam in de eerste helft tot stand. FC Twente had voor rust veel moeite met de Italianen en liep vrijwel meteen tegen een achterstand aan. In de tweede helft wist de ploeg van Ron Jans zich te herpakken. En dat biedt aanknopingspunten voor de return, ziet de trainer.

"Daar kun je inderdaad op voortborduren. We zullen heel anders aan de wedstrijd moeten beginnen dan in Florence. Ik denk dat de schroom wel weg is, die zullen we niet hebben. We spelen nu hier met 30.000 mensen die ons zullen steunen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.