Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fiorentina gewaarschuwd: "Het wordt het paradijs of de hel van Twente"

Grolsch Veste publiek Foto Marly Wilens 2022 08 22 101436 bbvt
De kaarten voor FC Twente-supporters zijn uitverkocht
Beeld: 1Twente

Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dat geldt zeker voor Vincenzo Italiano. De oefenmeester van Fiorentina heeft zijn ploeg dan ook voorbereid op een helse avond in De Grolsch Veste.

FC Twente en Fiorentina strijden donderdagavond om een ticket voor de groepsfase van de Conference League. En dat gebeurt in een uitverkocht stadion. "We moeten er dan ook op voorbereid zijn dat FC Twente onrust gaat stoken, zowel op het veld als op de tribunes", zegt Italiano tijdens persconferentie de dag voor de clash.

Twaalfde man

De geboren Duitser weet dat het kan spoken in het huis van de Tukkers. Hij verwacht dan ook een heroïsche avond. "Die Twaalfde Man, dat is echt een groot voordeel. Het wordt het paradijs of de hel van Twente", vervolgt hij.

Na de 2-1 overwinning van vorige week heeft Fiorentina wel de beste papieren. "De eerste helft was heel goed, maar na de rust hebben we FC Twente te veel in de wedstrijd laten komen. Gelukkig staan we nog wel op voorsprong. We gaan er in ieder geval alles aan doen om de groepsfase van de Conference League te halen", aldus Italiano.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.