Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo krijgt meer intelligente stoplichten om doorstroming verkeer te bevorderen

Verkeerslicht Ernst Bergboer
Een rood verkeerslicht ter illustratie
Beeld: Ernst Bergboer

Goed nieuws voor weggebruikers die regelmatig gebruik maken van de Oldenzaalsestraat en de Weideweg. De gemeente Hengelo gaat van 12 september tot en met 18 november op zeven locaties oude verkeerslichten vervangen door slimme verkeerslichten. Die zorgen straks voor een betere doorstroming van het verkeer en minder wachttijd voor het rode stoplicht.

iVRI’s

De oude verkeerslichten worden vervangen door een intelligente variant, zogenoemde iVRI’s. Daarnaast worden verkeersregelautomaten, lantaarns, drukknoppen en masten vervangen.

"Ten opzichte van oude verkeerslichten kunnen iVRI’s verkeer beter afwikkelen. Zo weinig mogelijk wachttijd is voor de weggebruiker prettig én de auto maakt korter gebruik van de weg. Hierdoor bevordert de doorstroming, veroorzaakt het verkeer minder geluid- en stankoverlast én reduceren we de CO2 uitstoot en fijnstof," aldus de gemeente.

Hengelo heeft op meerdere plekken in de stad al slimme stoplichten staan, waaronder ter hoogte van het kruispunt Oldenzaalsestraat bij de A1, de twee kruispunten op de Bornsestraat en het kruispunt Lansinkesweg / Industriestraat.

“Ten opzichte van oude verkeerslichten kunnen iVRI’s verkeer beter afwikkelen. Zo weinig mogelijk wachttijd, dat is voor de weggebruiker prettig én de auto maakt korter gebruik van de weg.”

Werkzaamheden

Er wordt met de werkzaamheden gestart aan de Weideweg, daarna is de Oldenzaalsestraat aan de beurt. Het verkeer kan volgens de gemeente, met enige hinder, gebruik blijven maken van de kruisingen. Tijdens drukke momenten worden verkeersregelaars ingezet.

De verkeerslichten op de kruising Weideweg / Bornsestraat / Mr. P.J. Troelstraplein én Weideweg / Bankastraat / Wegtersweg worden tussen maandag 12 september en vrijdag 7 oktober vervangen. Vanaf maandag 10 oktober tot en met vrijdag 18 november zijn de verkeerslichten aan de Oldenzaalsestraat aan de beurt.

Fietsketting 1 hengelo mei 2022
Lees ook
'Fietsketting': in groepjes sneller het drukste kruispunt van Hengelo over
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.