Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinderboekenweek keert terug en haalt alles uit de kast met Groot Hengeloos Kinderboeken Festival

Streetwindy T Ko Pa1x Ru7 I unsplash
Beeld: Streetwindy / Unsplash

Dit jaar pakt Hengelo tijdens de Kinderboekenweek met het Groot Hengeloos Kinderboeken Festival grootser uit dan ooit. Hanneke Mentink, één van de vrijwilligers, heeft hoge verwachtingen: "Ik hoop dat er veel kinderen naartoe komen om verschillende dingen te proeven."

Groot Hengeloos Kinderboeken Festival

Op zondag 9 oktober worden er, in samenwerking met Stichting Bernhards Ontmoeting, allerlei activiteiten georganiseerd. "Het is de bedoeling dat we kinderen op een leuke en feestelijke manier enthousiast krijgen om te gaan lezen", vertelt Mentink.

“Ik vind het belangrijk dat we kinderen enthousiast krijgen om te gaan lezen.”

'Komt altijd terug'

Volgens Mentink is het van groot belang dat de Kinderboekenweek georganiseerd wordt. "Lezen is natuurlijk een heel groot deel in je leven, het komt altijd terug", legt ze uit. Het doel is dan ook om kinderen aan te sporen om een boek te pakken, maar dit moet natuurlijk wél op een vermakelijke manier gebeuren. "Ik vind het belangrijk dat we kinderen enthousiast krijgen om te gaan lezen", vertelt ze erover. Maar niet alleen voor de kinderen is het leuk: Hanneke Mentink vindt het zelf ook fijn om te kunnen helpen. "Stichting Bernhards Ontmoeting bestaat uit louter vrijwilligers. We zijn daarom allemaal heel enthousiast. Niemand doet dit omdat het moet, maar omdat we het graag willen doen."

icon_main_info_white_glyph

Wat is er te doen?

Het festival vindt plaats op drie verschillende locaties in Hengelo: de bieb, de schouwburg en het Prins Bernhardplantsoen. Kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn - samen met hun ouders - welkom en kunnen meedoen aan diverse activiteiten. Meer informatie vind je in de flyers die op scholen en bij de bibliotheek uitgedeeld worden.

Extra activiteiten

Naast de activiteiten die op deze locaties worden georganiseerd, zijn er nog twee extra activiteiten die je kan bezoeken. Zo zullen er in de Schouwburg twee voorstellingen van Pieter Konijn gehouden worden. Kaartjes kun je hier krijgen voor €20,50.

Daarnaast verzorgt Stichting Waterorgel een spetterende muziek-, licht en watershow bij de fontein in Park de Bataafse kamp. Deze duurt vanaf 19.30 tot 21.30 en de toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.