Verkeer
Stuur appje
Zoek

Art Brut Festival en Kinderboekenfestival: dit is er te doen dit weekend

230929 art brut
Beeld: artbrutbiennale.nl

Liefhebbers van kunst of jazzmuziek zitten komend weekend in Hengelo goed. Ook is er een kinderboekenfestival met allerlei activiteiten voor kinderen. Wij hebben alle activiteiten op een rijtje gezet.

Art Brut Festival

Art Brut Festival is een unieke tentoonstelling voor mensen die van kunst houden. Op het evenement presenteren meer dan 150 kunstenaars met een psychiatrische of verstandelijke beperking centraal hun werk. De afgelopen editie was een enorm succes, met ruim 14.000 bezoekers. Dit jaar is de organisatie op zoek naar nieuw talent. Bij de tentoonstelling kunnen bezoekers kennismaken met kunstwerken van kunstenaars uit heel Europa.

Art Brut is een beeldende kunstvorm die zich moeilijk laat classificeren, omdat het om kunst gaat die weinig relatie heeft met bestaande kunststijlen. Deze kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars die hun innerlijke gedachten uiten zonder zich zorgen te hoeven maken of het binnen een genre past. De tentoonstelling vindt plaats in het voormalige V&D-pand in Hengelo van 7 tot 15 oktober. De openingstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

JazzClub Hengelo

JazzClub Hengelo viert feest. De jazzclub bestaan 25 jaar en dat vieren ze met een feestelijke avondshow in de Schouwburg. Op zaterdag 7 oktober wordt er een breed muzikaal programma aangeboden vol Jazz, Blues, New Orleans, Bebop, Soul Jazz en Dixielandmuziek. Het concert begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 17,50 euro.

Het Groot Hengeloos Kinderboekenfestival

Het Kinderboekenfestival is een jaarlijks terugkerend festival voor kinderen en hun ouders, opa's en oma's. Met het festival beleven kinderen en hun ouders een fantastische dag en kunnen zij aan verschillende activiteiten deelnemen. Je kunt bijvoorbeeld een vogelhuisje versieren, een pannenkoek printen en een fantasiehuis bouwen met LEGO. Het festival is voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud en vindt plaats in de Bibliotheek, de schouwburg, het Filmhuis en bij het Prins Bernhardplantsoen. De toegang is gratis.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen en evenementen uit de Hengelose samenleving.

In het eerste uur:

Han van der Meer, de nieuwe voorzitter van stichting Oald Hengel

Arno Snoep over het jubileumconcert van JazzClub Hengelo

Tijs Jagers over de Halloween koopavond in de binnenstad

In het tweede uur:

Jan Noltes over de vijfde Art Brut Biënnale in het voormalige V&D-pand- de schouwburg

Agenda met Mirella Jellema

Lokatieverslag van de duurzaamheidsmarkt op het Burg. Jansenplein

Meryam Sümer over de activiteiten van Taalpunt Hengelo

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.