Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Enschedese haven is grijs en saai.' Dat moet anders en daarom houdt Twentlantis zondag een havendag

LET OP: Dit evenement gaat niet door in verband met blauwalg. De organisatie hoopt het te kunnen verplaatsen naar mei 2023. In de haven van Enschede is niet veel te beleven, vindt Filip Jonker van Twentlantis. Hij gaat dat met zijn organisatie veranderen. Daarom wordt op 18 september een havendag gehouden. Deze zondag wordt er op het kanaal gevaren met onder andere solar bootjes, kajakken en sup planken. Met als doel dat de haven over tien jaar bruist van gezelligheid.

Twentlantis

Twentlantis is één van de creatieve broedplaatsen van de gemeente Enschede met een nautisch karakter. Dat wil zeggen dat het bij die club om water gaat.

Als je aan Enschede denkt, dan denk je niet gelijk aan water terwijl er best veel gebeurt op dat gebied. Twentlantis houdt zich vaak op de achtergrond bezig met projecten rondom water. Met de havendag betrekken ze het publiek erbij.

Grijzig, industrie, één snackbar

Filip Jonker, oprichter van Twentlantis, is opgegroeid tussen de Delftse grachten. Hij zegt: “Voor mij is water heel logisch in het dagelijkse leven. Hier heb je dan wel de Roombeek en het gefriemel met wat beekjes her en der, maar er mag wel wat meer mee gebeuren, vind ik.”

In andere steden zie je dat veel meer wordt gedaan met de haven. Daar zijn vaak de meeste restaurantjes, cafés en is ander gezelligheid. Filip Jonker omschrijft de Enschedese haven op dit moment als: “Grijzig, industrie, één snackbar.” Volgens hem kan er veel meer uitgehaald worden.

Activiteiten

Jonker en zijn collega Yvonne Schmidt zouden het te gek vinden als de haven over een paar jaar ook vol staat met ‘gezelligheid’. Dit is, zeggen beiden in 1Twente Vandaag, natuurlijk wel een grote transitie wat niet van het een op het andere moment kan veranderen.

Daarom is de Enschedese havendag georganiseerd om inwoners van Enschede te laten zien hoe mooi het kan zijn. Een dag waar in de Enschedese haven veel op het water is te beleven als vol ligt met activiteiten zoals sup yoga, kajak touwtrekken, solar bootjes, Canoe Polo en nog veel meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.