Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Twente

Vlagverwijderingsoperatie kost Overijssel 75.000 euro: 'Er is genoeg geprotesteerd nu'

De provincie Overijssel gaat vanaf maandag 26 september omgekeerde vlaggen verwijderen, die langs en boven provinciale wegen hangen. Het naderende herfstweer kan er namelijk voor zorgen dat ze de weg opwaaien. Met alle gevolgen van dien. De rekening voor de verwijderingsoperatie wordt bij de inwoners neergelegd: 75.000 euro. 1Twente-verslaggever Olivier Schulenburg vroeg de Hengeloërs wat ze hiervan vinden.

Woedend

Wat vinden de Hengeloërs van al die omgekeerde vlaggen in het straatbeeld? Is men er aan gewend, vindt men het nog altijd tenenkrommend? De meningen lopen nogal uiteen. De een vindt het prima dat de boeren en andere 'overheidsbekritiseerders' de Nederlandse vlag omdraaien om daarmee hun punt te maken, de ander heeft er geen goed woord voor over.

Om met die laatste categorie te beginnen, een man op een bankje voor de Lambertus zegt nog altijd 'woedend te worden' als ie een omgekeerde vlag ziet: "In de Tweede Wereldoorlog zijn veel mensen gestorven voor ons en voor onze vlag. Dus laten we de vlag alsjeblieft in ere houden."

“In de Tweede Wereldoorlog zijn veel mensen gestorven voor ons en voor onze vlag.”

'Dát is het heikele punt'

Een man die zegt zelf ook boer te zijn is het opvallend genoeg eens met deze criticus: "Er is nu genoeg geprotesteerd. Nu moeten we in overleg treden. Er zijn genoeg kansen, alleen moet de regering die faciliteren. Dát is het heikele punt."

220808 vlaggen boerenprotest beckum FOTO DOLF RUESINK
Lees ook
Hengelose protestvlaggen blijven hangen na dreigementen

Verzorging

Een derde man vindt dat de boeren alle recht hebben om de vlag voor hun protest te 'misbruiken': "Ze nemen een wezenlijk deel van onze verzorging voor hun rekening. Ik vind het belangrijk dat de boeren blijven bestaan en waar mogelijk ook gesteund worden."

Wat de mensen vinden van het feit dat de verwijdering van al deze vlaggen 75.000 euro kost? Dat zie je in de video die in 1Twente maakte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.