Verkeer
Stuur appje
Zoek

HeArtfundprijswinnaar Sophie van Binsbergen kleurt haar jaar in de Hengelose Möllerwerf

20220930 binsbergen van sophie AKI
Zelf vindt Sophie van Binsbergen dat haar werk zich tussen figuratie en abstractie beweegt: "Aanleiding voor werk wordt bij gevoed door een combinatie van observatie en herkenning in de kunstgeschiedenis."
Beeld: Finals AKI ArtEZ Sophie van Binsbergen

Sophie van Binsbergen, die eind juli de HeArtfundprijs 2022 heeft gewonnen, is onlangs aan de slag gegaan in de Möllerwerf in Hengelo. De AKI-afstudeerder (richting Fine Art Painting) mag op kosten van HeArtfund een jaar lang aan de slag in de kunstwerkplaats vlakbij het Twentekanaal in Hengelo.

Lastige klus

Zeven kunstenaars dongen mee naar de prijs. Voor de jury bleek het een lastige klus een winnaar aan te wijzen. Een gevalletje appels met peren. Na uitgebreide discussie viel de keuze op Sophie. Jurylid, en in 2007 de eerste winnaar, Remco Dikken: "Als Theo Wolvecamp deel had uitgemaakt van de jury, dan zou hij voor Sophie gekozen hebben."

icon_main_info_white_glyph

Initiatief van HeArtpool

De HeArtfundprijs is een initiatief van de Hengelose stichting HeArtpool ter ondersteuning van pas afgestudeerde kunstenaars. HeArtpool zorgt er voor dat Sophie tot september 2023 kan werken in een nieuw atelier in de Möllerwerf in Hengelo. Daarnaast krijgt zij ondermeer een financiële bijdrage voor materiaalkosten en aan het einde van haar werkperiode krijgt Sophie een tentoonstelling en wordt er gezorgd voor een publicatie in boekvorm van haar werk.

Degas en Hals

Zelf vindt Sophie van Binsbergen dat haar werk zich tussen figuratie en abstractie beweegt: "Aanleiding voor werk wordt bij mij gevoed door een combinatie van observatie en herkenning in de kunstgeschiedenis. De vlucht van een vogel, de ballerina’s van Degas, de kleur van de avondlucht, de zakdoek van Frans Hals."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.