Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoge snelheden, mooi weer en veel publiek op tweede dag Twente Rally

De Twente Rally had op de tweede dag het weer mee zitten. Tienduizenden mensen kwamen naar Hengelo en omstreken om de langs scheurende auto’s te zien. Uiteindelijk pakte Hans Weijs jr. de winst en mag zich nu Nederlands kampioen noemen.

Diamantstraat

Aan de Diamantstraat is het al vroeg al druk. Net als voorgaande jaren speelt het industrieterrein Twentekanaal-Zuid een belangrijke rol tijdens de rally. Het publiek had mooi uitzicht op het spektakel. Met flinke snelheid scheurden de bolides door de bocht, waar menig auto met slechts drie wielen op het asfalt de bocht namen.

Goed weer

Het weer op de tweede dag is een flink contrast met dat van gisteravond. Tijdens de twee avondproeven op zaterdag was het glad en nat. “Het was modderig, het was erg ‘vet’ zoals wij het zeggen. Bij ons ging het redelijk goed, de bandenkeuze was erg belangrijk”, zegt Wouter Koenderink, deelnemer én voorzitter van de Twente Rally. Met zijn BMW 3.0 racete hij mee in de Historic Rally, een kampioenschap voor rallyauto’s ouder dan 35 jaar.

Afgelast

De eerste twee klassementsproeven in de omgeving van Zeldam en Bentelo werden voor de historische rallyauto’s afgelast, omdat er nog wat scheelde aan de veiligheid van de proef. Dit moest eerst opgelost worden: “Veiligheid nemen we heel serieus, dus we hebben besloten om de dertig historic auto's te cancellen, zodat de gewone rally – na wat aanpassingen – wel van start kon gaan.”

Startprobleem

Een andere deelnemer van de Historic rally had een minder geslaagde avond. Harry Martens uit Limmen, Noord-Holland, viel gisteravond met zijn Citroën DS 23 uit. “Helaas vielen wij bij KP3 uit. We hadden een startprobleem. Gelukkig hebben we het enigszins kunnen repareren.”

Winst

Tijdens de rally vonden meerdere kampioenschappen haar ontknoping op de Twentse wegen. De winst van het Nederlands Kampioenschap ging naar Hans Weijs jr., die na een spannende strijd met Jim van den Heuvel aan de champagne ging. Peter Magnus pakte het Nederlands Historic Rallykampioenschap.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.