Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose 'watertorenman' Martin Strengers (87) overleden na kort ziekbed

20221020 martin strengers watertoren hengelo FOTO MARTIN RUESINK
Martin Strengers tijdens een fancy fair bij de watertoren enkele jaren geleden
Beeld: Martin Ruesink / Tubantia

Afgelopen zondag overleed Martin Strengers na een kort ziekbed. Strengers woonde meer dan vijftig jaar met z'n vrouw Stien in de voormalige beheerderswoning op het terrein van de Hengelose watertoren.

Rijksmonument

De 87 jaar geleden in Eibergen geboren Strengers was bij leven vele decennia lang chef-machinist van het Hengelose Waterbedrijf, waarvan de watertoren het kloppende hart was. Het Rijksmonument uit 1897 heeft tot 22 jaar geleden dienst gedaan als watertoren. Martin Strengers was tot dat moment werkzaam in de watertoren.

“Martin Strengers was twee jaar geleden heel blij dat er eindelijk iets ging gebeuren met zijn watertoren.”

Bed & Bike

Twee jaar geleden kocht het echtpaar Martin en Vera van Schaijk de watertoren om er een 'bed & bike' te realiseren; een bed & breakfast, maar dan vooral voor toeristen op de fiets. Inmiddels is de verbouwing zover voltooid dat het echtpaar verwacht de zaak volgend jaar voor de zomer te kunnen openen. Martin van Schaijk zag zijn naamgenoot Martin Strengers tot voor kort nog zeer regelmatig een kijkje komen nemen bij de bouw: "Hij toonde altijd een grote betrokkenheid bij onze plannen. Hij was twee jaar geleden heel blij dat er eindelijk iets ging gebeuren met zijn watertoren. En wij, op onze beurt, zijn superblij dat we dankzij hem en z'n vrouw nog zoveel te weten zijn gekomen over de geschiedenis van de toren."

icon_main_info_white_glyph

Uitvaartviering

Vrijdag 21 oktober is de uitvaartviering van Martin Strengers in de Sint-Franciscus van Assisikerk op het Berfloplein in Hengelo. Behalve zijn vrouw Stien laat Martin Strengers vijf kinderen en twaalf kleinkinderen na.

Hartaanval

Enkele weken geleden werd Strengers getroffen door een hartaanval. Na een kort ziekbed overleed hij op zondag 16 oktober. "Tot het moment van die hartaanval kwam hij vaak even kijken bij de werkzaamheden", vertelt Martin van Schaijk. "Dat was niet alleen erg leuk, maar soms ook heel praktisch. Als geen ander wist hij bijvoorbeeld precies waar er leidingen liepen. Daar heb ik zeker mijn voordeel mee kunnen doen."

Op deze manier is Martin Strengers tot op het laatst dus ook betrokken geweest bij de toekomst van de watertoren. Zijn watertoren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.