Verkeer
Stuur appje
Zoek

Laatste kans: missende Enschede-plaatjes voor spaaralbum Jumbo gratis op te halen

Goed nieuws voor mensen die hun uiterste best hebben gedaan, maar het niet is gelukt om hun spaaralbum met Enschede-plaatjes vol te krijgen. Historische Sociëteit Enschede-Lonneker (SHSEL) en supermarkt Jumbo – initiatiefnemers van het boek – geven hen op vrijdag 28 oktober van 15.00 uur tot 19.00 uur een allerlaatste kans om aan missende stickers te komen. In buurthuis Prismare aan de Roomweg in Enschede zijn de plaatjes dan volop te krijgen.

Eind mei stopte de supermarktketen met het uitgeven van de Enschede-spaaralbums met bijbehorende plakplaatjes bij boodschappen. Daarna begonnen spaarders met ruilen om hun albums vol te krijgen, maar dat bleek niet voor iedereen voldoende.

“We kregen afgelopen maanden veel vragen van mensen die nog plaatjes missen, maar wij hadden ze zelf ook niet”, zegt SHSEL-voorzitter Dick Buursink. “Dus we hebben met Jumbo overlegd om nog één keer een ruilmiddag te organiseren. Zij leveren stickers die ze nog hebben en we vragen iedereen om plaatjes die ze dubbel hebben mee te nemen. We hopen dat iedereen dan zijn boek vol krijgt.”

Twaalfduizend albums

In totaal werden twaalfduizend albums opgehaald van de zestienduizend die voorradig waren. “Daar ben ik ontzettend trots op”, vertelt Buursink tevreden over de spaaractie. “Boeken over de geschiedenis van Enschede zijn er wel, maar verschijnen vaak in oplages van duizend of tweeduizend. Nooit waren er zoveel als dit album. En nu zijn mensen door het plakken er ook nog actief mee bezig.”

De overgebleven albums worden niet weggegooid. “We willen die inzetten in het voortgezet onderwijs in Enschede om geschiedenisonderwijs te geven.”

Memory

Fun fact: de plaatjes worden ook op andere manieren gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld omgebouwd tot koelkastmagneet. “En bij zorgcentrum De Posten hebben ze er een memoryspel van gemaakt.” Iedereen die nog koelkastmagneten, memorykaartjes of missende plaatjes voor z’n Enschede-album nodig heeft, is vrijdag van harte welkom.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.