Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kunstwerkplaats De Möllerwerf presenteert eerste Nacht van de Haven

20221125 mollerwerf CTT nacht van de haven herbert capelle
Kunstwerkplaats De Möllerwerf presenteert zaterdag 26 november de eerste editie van Nacht van de Haven
Beeld: Herbert Capelle

De Möllerwerf blijft aan de weg timmeren. Zaterdag 26 november presenteert de Kunstwerkplaats de eerste editie van Nacht van de Haven, een dansfeest met muziek uit de jaren zeventig en tachtig. “Het feest is bedoeld om De Möllerwerf op een bijzondere manier wat meer bekendheid te geven,” aldus de organisatie.

Opwarmertje

Hoewel kunst bijzaak is tijdens de Nacht van de Haven, speelt fotografie een rol om bezoeker 'een nostalgisch havengevoel' in de voormalige industriële werkplaats te geven. De organisatie denkt met Nacht van de Haven een event te hebben gevonden om alvast de komende feestmaand in te luiden. “De timing is perfect, feitelijk de opening van het kerstfeestseizoen als je een beetje vooruit wil lopen op de befaamde Hengelose kerstmiddag”

“Wie verkleed komt als schipper, matroos of havenmeisje mag gratis naar binnen”

Het evenement is bedoeld voor een breed publiek dat de lekkere dansbare muziek uit de jaren ’70 en ’80 zo gemist heeft met af en toe een smartlap. “Bezoekers van het evenement kunnen niet alleen van hun favoriete pop classics genieten, maar ook lekker rondhangen, nieuwe vrienden maken of alleen maar kijken naar passend uitgedoste dansers.”

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Bezoekers kunnen genieten van ambachtelijke streekproducten, foodtrucking en een mini-speciaalbierfestival. Kaartjes kosten 10 euro, maar wie verkleed komt als schipper, matroos of havenmeisje mag gratis naar binnen.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Nacht van de Haven
Locatie: De Möllerwerf, Oude Boekeloseweg 33e, 7553 DS Hengelo
Datum: zaterdag 26 november, vanaf 18.00 uur tot 01.00 uur
Entree: €10 (reserveren wordt aanbevolen)
Website: nachtvandehaven.nl

20221125 mollerwerf nacht van de haven flyer
Beeld: Herbert Capelle
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.