Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vrijwilligers Wendezoele uit Delden zien Openluchtbad Zwolle er met erfgoedprijs vandoor gaan

20221103 wendezoele delden FOTO PR
De 'museumboeren' (foto) delen hun tweede prijs met de vrijwilligers van het Amsterdamse Van Eesterenmuseum.
Beeld: PR

Het waren een aantal spannende uren vanmiddag. Wachtend op de uitslag van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. Iets voor vier uur werd duidelijk dat de vrijwilligers van museumboerderij De Wendezoele naast de eerste prijs grepen. Die ging naar Openluchtbad Zwolle. De 'museumboeren' delen hun tweede prijs met de vrijwilligers van het Amsterdamse Van Eesterenmuseum. De winnaars gaan er vandoor met 10.000 euro, de nummers twee krijgen elk 5.000 euro.

Derde keer

De Erfgoedvrijwilligersprijs werd vandaag voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Dit gebeurde in Diligentia in Den Haag.

In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van (immaterieel) cultureel erfgoed. Teams van vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een prijs, vindt men bij het Ministerie van OCW. Daarom is voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Het winnende team krijgt een cheque van 10.000 euro; voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet. Voor de nummers twee en drie is een cheque van 5.000 euro; op dezelfde manier te besteden aan bij de winnaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.