Verkeer
Stuur appje
Zoek

Detectiveserie Kennie Bennie krijgt vervolg in De Kleine Willem

Video in combinatie met theater, en dat in een winkel: de detectiveserie Kennie Bennie heeft het allemaal. Zeven weken lang, vijf dagen in de week werden in de curiosawinkel van Bennie in winkelcentrum Koningsplein verschillende raadsels opgelost. Het mysterie in de winkel zit erop, maar er is goed nieuws: Kennie Bennie gaat nog even door met een kerstrevue in de Kleine Willem in Enschede.

Ken 'ie Bennie?

Kennie Bennie is een concept van het Wilminktheater en het Muziekcentrum in samenwerking met TCTubantia. Elke week kreeg Bennie (Laus Steenbeeke) een nieuw, mysterieus voorwerp binnen in zijn curiosawinkel. Samen met zijn assistenten Yusuf (Samir Hassan) en Gijsje (Willemien Dijkstra) probeerden zij de raadsels op te lossen met de hulp van de Twentenaren.

Theater op locatie

“Het is super laagdrempelig, theater in een winkel. Bezoekers kunnen genieten van een theatervoorstelling en daarnaast snuffelen tussen allerlei leuke spullen”, vertelt Floor van Randwijk, productieleider van Kennie Bennie. Elke werkdag konden de kijkers - door middel van een video – Bennie, Gijsje en Yusuf helpen om het desbetreffende mysterie op te lossen. Op donderdag was Bennie met zijn team te vinden in de curiosawinkel waar de kijkers live bij de ontknoping van het raadsel aanwezig waren.

icon_main_info_white_glyph

Curiosawinkel

De winkel bestaat echt; in het winkelcentrum Koningsplein is de winkel van Bennie te vinden. In de boetiek liggen allerlei zeldzame spullen, zoals theaterkostuums, antieke meubels, schilderijen, decorstukken en nog veel meer.

Bijzondere combinatie

De combinatie tussen theater en video was nieuw voor de acteurs. “Het is een hele andere focus. Met name tijdens de livevoorstelling, omdat je naast het publiek rekening moet houden met een camera”, legt (musical)actrice Willemien Dijkstra uit.

Kerstrevue

Kennie Bennie gaat nog even door met wederom een nieuw mysterie. “Tot en met 18 december spelen wij, in samenwerking met de leden van Wilminks Kweek, een kerstrevue in De Kleine Willem in Enschede”, vertelt (musical)acteur Samir Hassan. Dijkstra vult aan: “Voor degene die Kennie Bennie nog niet kennen is het zeker de moeite waard om te komen kijken. Het wordt heel bijzonder. We spelen tussen de mensen en je zit helemaal in de kerstsfeer.”

Kaartjes voor de kerstrevue van Kennie Bennie zijn te koop via www.wilminktheater.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.