Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voorzitter Hengelose IJsclub: 'Perfecte omstandigheden voor mooie ijsvloer'

20221213 ijsbaan hengelo FOTO HIJC
Nadat het al een paar nachten flink heeft gevroren, kan er hopelijk donderdag weer op de natuurijsbaan van de Hengelose IJsclub geschaatst worden.
Beeld: HIJC

Na een aantal nachten matige vorst kan de natuurijsbaan van de Hengelose IJsclub weer open. Vandaag of morgen nog niet, maar voorzitter Bob Groenewoud hoopt dat er vanaf donderdag 15 december geschaatst kan worden aan de Van Alphenstraat.

Bladvrije baan

Vrijwilligers van de Hengelose IJsclub zijn volgens voorzitter Bob Groenewoud al dagen druk bezig met alle voorbereidingen: "Afgelopen weekend hebben we met veel clubleden de baan bladvrij gemaakt en vanavond (dinsdag, red.) gaan we bezig met het slijpen van de huurschaatsen. Ook controleren we uiteraard iedere dag de dikte van het ijs."

“We hebben de perfecte weersomstandigheden: er is geen wind en er ligt geen sneeuw op de baan.”

'Afhankelijk van weersomstandigheden'

Het lijkt er nu op dat de natuurijsbaan vanaf aankomende donderdag weer geopend zal zijn voor de inwoners van Hengelo. "Natuurlijk zijn we wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De felle zon die vandaag schijnt, zorgt ervoor dat het ijs overdag niet aangroeit. We moeten het echt van de nachten hebben nu", legt de voorzitter uit. "Maar we hebben gelukkig verder wel perfecte weersomstandigheden: er is geen wind en er ligt geen sneeuw op de baan. Nu dus hopen dat het koud blijft."

icon_main_info_white_glyph

Opening

De natuurijsbaan zal onder voorbehoud donderdag open zijn voor de inwoners van Hengelo. Houd voor de zekerheid de website van HIJC in de gaten voor de meest actuele informatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.