Verkeer
Stuur appje
Zoek

Natuurijsbaan Hengelo voor het eerst in twee jaar weer open: 'Veel gaver dan in de hal!'

De natuurijsbaan van de Hengelose IJsclub (HIJC) ging donderdagmorgen om 10.00 uur open na een paar nachten matige tot strenge vorst. 1Twente-verslaggeefster Roos-Sanne Floor sprak er met HIJC-voorzitter Bob Groenewoud en bond met frisse tegenzin ook even een paar ijzers onder.

Drie centimeter

Met een ijsdikte van zo'n drie centimeter kon de natuurijsbaan voor het eerst in bijna twee jaar weer open. "Dat hadden we echt niet verwacht. Meestal vriest het in februari pas genoeg om te kunnen schaatsen", vertelt Bob Groenewoud. Op de vraag waarom schaatsen op natuurijs nou zo geweldig is, geeft hij met een gelukzalige glimlach antwoord: "Kijk eens om je heen: het is hier toch prachtig? Het weer is goed, de zon schijnt en de baan ligt er geweldig bij! Het is alleen wel een beetje koud, maar tijdens het schaatsen heb je daar geen last van."

20221213 ijsbaan hengelo FOTO HIJC
Lees ook
Natuurijsbaan Hengelose IJsclub vanaf donderdagmorgen open

Tot zondag geopend

De natuurijsbaan is open zolang de weergoden het toelaten. "Volgens de weersverwachtingen wordt het maandag flink warmer, maar we hopen dat we in elk geval tot en met zondag kunnen blijven schaatsen", aldus Groenewoud.

icon_main_info_white_glyph

Natuurijsbaan

De natuurijsbaan aan de Van Alphenstraat 17 is vanochtend om 10.00 uur opengegaan voor alle inwoners van Hengelo en omstreken. Gezien de weersverwachtingen zal de baan waarschijnlijk tot en met zondag openblijven, maar hou voor de laatste updates de website van de HIJC in de gaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.