Verkeer
Stuur appje
Zoek

AUNI-Toernooi Hengelo verbindt mensen voor 37e jaar op rij met voetbal

20221228 auni toernooi 1
Voor het 37e jaar wordt het AUNI-Toernooi georganiseerd voor onderlinge verbintenis.
Beeld: AUNI-Toernooi

Voor het 37e jaar zorgt het AUNI-Toernooi zaterdag 7 januari voor verbinding tussen mensen. Door middel van zaalvoetbal willen ze mensen samenbrengen, ongeacht hun afkomst. "Wij zetten sport in om bevolkingsgroepen met elkaar te verbinden en samenwerking te bevorderen."

'Sport verbroedert'

Het belangrijkste doel van het AUNI-Toernooi is om een onderlinge verbintenis te creëren: "Het toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel. Door te sporten leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren", schrijft de organisatie. "Daarbij komt dat sport verbroedert. Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen."

“Het toernooi is laagdrempelig en makkelijk toegankelijk. Er hangt altijd een ontspannen en gezellige sfeer. Iedereen is hier gelijk.”

Gezellige sfeer

Volgens de organisatie is het toernooi van groot belang. In de sporthal maakt het namelijk niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen is gelijk. "Wij zetten sport in om bevolkingsgroepen met elkaar te verbinden en samenwerking te bevorderen. Elk jaar opnieuw blijkt tijdens het toernooi dat sport een perfect middel is om groepen van uiteenlopende etnische achtergronden te verbroederen", schrijft de organisatie. "Het AUNI-Toernooi is laagdrempelig en mede daardoor makkelijk toegankelijk voor iedereen. Er hangt in de sporthallen altijd een ontspannen en gezellige sfeer. Op het AUNI-Toernooi is iedereen gelijk."

Resulaten

Volgens de organisatie staat het toernooi bekend om de resultaten die ieder jaar weer behaald worden: "Sportiviteit, sterk deelnemersveld, volle tribunes, diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid." Maar hier willen ze het niet bij laten. "Om het AUNI-Toernooi ieder jaar succesvol en professioneel te laten verlopen leggen we de lat elk jaar hoger. Onder andere door de maandenlange inzet van een groot team van enthousiaste vrijwilligers gaan we ervoor om dit doel te verwezenlijken."

icon_main_info_white_glyph

AUNI-Toernooi 2022

Het AUNI-Toernooi zal op zaterdag 7 januari 2023 plaatsvinden in sporthal Veldwijk, Hengelo. 16 multiculturele teams uit heel Nederland doen mee. Het toernooi begint om 09.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 19.45 uur plaatsvinden. Toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.