Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws

Hengelose winkeliers houden deuren dicht, maar zijn toch open

20230124 duurzame deuren hengelo ROB BERKHOUT2
Serkan Halici van ‘t Huys Design Keukens neemt het uitnodigende bordje in ontvangst van wethouder Claudio Bruggink.
Beeld: Rob Berkhout

Open winkeldeuren in de winter of een winkelpui van enkel glas; als het gaat om energie besparen, valt er in de binnenstad nog veel te winnen. Maar hoe kunnen binnenstadondernemers dat het beste aanpakken en waar hebben ze hulp bij nodig? Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente komen samen in actie. Onder meer met speciale deurbordjes, die aangeven dat een winkel ondanks de gesloten deur gewoon open is.

Dicht én open

De aftrap werd maandag 23 januari gegeven door wethouder duurzaamheid Claudio Bruggink en centrummanager Rob Berkhout. Zij bezochten een aantal binnenstadondernemers, dat al goed bezig is, zoals Holsbeek Optiek en Audicien aan de Brinkstraat en ‘t Huys Design Keukens aan de Drienerstraat. Zowel André Holsbeek als Serkan Halici hebben hun zaak de afgelopen tijd flink verduurzaamd en namen het speciale deurbordje met daarop de tekst 'Welkom, wij zijn open!' met enthousiasme in ontvangst.

Voorbeeldfunctie

Wethouder Bruggink liet weten het 'heel belangrijk te vinden dat mensen goed met energie omgaan': "Daarom hoop ik dat de binnenstadondernemers daar ook hun verantwoordelijkheid in nemen. Om te beginnen met de winkeldeuren. De warmte binnenhouden is niet meer dan normaal en het bespaart veel geld." Bruggink hamert daarbij ook op de voorbeeldfunctie van de ondernemers: "Veel mensen bezoeken de binnenstad. Daarom hoop ik dat er de komende tijd nog veel verduurzaamd wordt."

De gemeente en Stichting Centrummanagement Hengelo bieden de bordjes de komende tijd aan alle ondernemers aan in de hoop dat steeds meer ondernemers hun voordeur dicht houden om energie te besparen.

Enquête

Onderdeel van het hele plan vormt een enquête die de wensen en behoeftes van de ondernemers moet peilen. In de enquête krijgen ondernemers de vraag voorgelegd welke stappen ze graag nog willen zetten om hun onderneming duurzamer te maken en welke hulp ze daarbij nodig hebben. Centrummanager Rob Berkhout legt de enquête de komende tijd persoonlijk voor aan de ondernemers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.