Verkeer
Weer
Zoek

Antwoord op kamernood: Bouw nieuwe studentenwoningen op Universiteit Twente start na de zomer

20230214 BOUWPROJECT STUDENTENWONINGEN UT BOULEVARD 2 FOTO PLEGT VOS
Illustratie. De wooncomplexen komen tussen de boulevard en de atletiekbaan te staan
Beeld: Plegt-Vos

Op de campus van de Universiteit Twente verschijnen drie nieuwe wooncomplexen met studio's voor studenten. Het moet helpen de woningnood onder deze groep tegen te gaan. In september wordt gestart met de bouw. Eind 2024 moeten de complexen klaar zijn.

Aannemer Plegt-Vos, woningcorporatie De Veste en de UT tekenden maandag een samenwerkingscontract voor het bouwproject. Er verrijzen drie complexen van vier verdiepingen hoog met in totaal 117 studio's.

Bosrijke omgeving

De gebouwen komen in het bosrijke gebied tussen de Boulevard en de atletiekbaan op de campus te staan. In de ontwerpen is rekening gehouden met die omgeving. Er worden zo min mogelijk bomen gekapt, zodat de complexen omgeven blijven door natuur.

Hoewel het om 117 zelfstandige studio’s gaat, laat woningcorporatie De Veste weten dat er rekening is gehouden met ‘het sociale aspect van wonen’. Op iedere verdieping van de drie complexen komen gezamenlijke kook- en leefruimten.

20230214 BOUWPROJECT STUDENTENWONINGEN UT BOULEVARD FOTO PLEGT VOS
De gebouwen komen in een bosrijke omgeving te staan
Beeld: Plegt-Vos

Kamernood

Het bouwproject moet helpen de kamernood onder studenten tegen te gaan. De studio's zijn bedoeld voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten. Er wordt nog gezocht naar een naam voor de nieuwe woningen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.