Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leerlingen van het Almelose Alma College zamelen flessen in voor slachtoffers aardbevingen

20230215 Alma college actie aardbevingen Almelo 2023 02 15 163338 crra
Alec, leerling Alma College en Selin, stagiaire Avedan
Beeld: Avedan

Leerlingen van het Alma College kwamen zelf in actie om slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. Sinds een week zijn ze flessen aan het inzamelen voor het statiegeld. Veel leerlingen zijn geraakt door de aardbevingen omdat ze familie hebben in het rampgebied.

Sinds de aardbevingen hebben plaatsvonden, zijn er door heel Twente al vele acties opgezet om hulp te bieden aan de slachtoffers in het rampgebied van Turkije en Syrië. Zo wilden ook de leerlingen van het Alma college niet stilzitten en begonnen ze deze actie.

Zelfgefabriceerde verzameldoos

Al een week lang zoeken leerlingen in en rondom de school naar statiegeldflessen. Voor de opslag ervan fabriceerden ze een zelfgemaakte en versierde doos. De verzameldoos is al snel te klein. Het verzamelen gebeurt nu met zakken en de teller staat al op twaalf zakken. Op de school hangen posters en er komen steeds meer flessen binnen. De volgende stap is het inleveren van de statiegeldflessen bij de supermarkt. Momenteel zoeken ze nog iemand die het wil ophalen bij de school en om het vervolgens weg te brengen.

Persoonlijke motivatie

De actie wordt ondersteund door Avedan, een welzijnsorganisatie in Almelo. Zij hebben al meerdere acties opgezet voor de slachtoffers van de aardbevingen. Ze bundelen al het geld dat met de verschillende acties is opgehaald en zoeken naar een goede manier om het in te zetten. Selin, stagiaire van Avedan, ondersteunt ook en heeft een extra motivatie: haar ouders wonen in het rampgebied en moesten noodgedwongen hun huis uit. Ze zijn nog aan het bijkomen van de shock. Het huis dat ze ontvluchtten, woonden ze nog maar een maand in.

Gedenkplekje ingericht

Bij de entrée van het Alma College is een plekje ingericht waar leerlingen kaarsen kunnen aansteken en berichten kunnen schrijven voor de slachtoffers van de ramp. Dit geeft de leerlingen de mogelijkheid om hun medeleven te tonen en om de ramp te verwerken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.