Enschede

Wie heeft de dikste? Peperdure auto's racen op Vliegveld Twenthe

De autoliefhebber kon zaterdag zijn geluk niet op in Enschede. Op het Evenemententerrein Vliegveld Twenthe bezochten duizenden mensen het evenement 'Supercar Spring Event', waarbij tal van luxe en soms peperdure (sport)wagens te zien waren. Ook de jonge Reggie keek zijn ogen uit. "Het geluid en hoe snel ze gaan, dat is heel gaaf."

12fe50d3 11db 3314 addf b0d116683a1f
Peperdure auto's op het luchthaventerrein bij Enschede © RTV Oost

Van een peperdure Audi tot een opgevoerde tien cilinder: voor miljoenen euro's aan auto's reden er zaterdag over het evenemententerrein bij Enschede. "Wij organiseren hier een dag voor alle mensen die van snelle en exclusieve auto's houden", zegt organisator Jesse Heres tegen RTV Oost. "Zes cilinders, acht cilinders, tien cilinders: er zijn veel mensen in Nederland die een hart voor auto's hebben en wij bouwen daar graag een feestje omheen."

Racen op de baan

In een van de hangars op de voormalige vliegbasis stonden tientallen auto's gestald en op de start- en landingsbaan konden auto's tegen elkaar sprinten. Naast de duizenden bezoekers - veelal man - werd er ook aan het goede doel gedacht. "Wij nodigen gezinnen uit met kinderen die een ernstige ziekte hebben. We geven hen ook een mooie dag om niet te vergeten. Het is een feestje voor iedereen die van auto's houdt."

Vierduizend bezoekers

Organisator Heres schat dat zo'n 3500 tot vierduizend mensen het auto-evenement op het luchthaventerrein hebben bezocht. "Vorig jaar was het bijna het dubbele. Ik denk dat mensen rekening houden met de hoge gasprijzen die voor extra kosten zorgen. Ook valt het weer wat tegen en er zijn al veel evenementen geweest deze zomer. Volgend jaar gaan we ons best doen om beter weer te regelen", glimlacht hij.

De vele uitlaatgassen zullen sommige natuurliefhebbers wellicht een doorn in het oog zijn. Heres daarover: "In mijn vrije tijd wandel ik ook graag met de hond door het bos. Ik houd ook van de natuur. Wij hebben voor dit evenement ook gesprekken met de ecologen. Ik denk dat er een combinatie kan zijn tussen het genieten van auto's en tegelijkertijd rekening houden met de natuur."

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.