Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedese onderwijsbegeleider Wim van der Boom geridderd

Wim van der Boom zette zich meer dan twaalf jaar in voor de begeleiding van kinderen die op school wat minder makkelijk meekomen. De laatste jaren waren dat er maar liefst 500 per jaar in Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Afgelopen donderdag zwaaide Van der Boom af als directeur van de stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland. Op zijn afscheidsfeest werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Roelof Bleeker verraste de directeur op zijn afscheidsfeest met een ‘toespraak van drie A-4tjes. “Hij zei aan het eind: ik kom je ridderen. Dat voelde als een enorme eer”, aldus Van der Boom. “Een groot warm bad. Daar word ik heel blij van. Ik heb ook heel hard gewerkt en een mooie organisatie achtergelaten.”

Solide organisatie

De nieuwbakken ridder legde de basis voor de Stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland en bouwde zijn stichting op ‘zodat een mooie en solide organisatie en werkwijze werd neergezet’, aldus de burgemeester.

Omkijken naar minderen

De stichting richt zich vooral op kinderen en jongeren uit sociaal economisch zwakkere gezinnen van acht tot en met achttien jaar, waarbij vaak migratieachtergrond, taalproblemen, verslaving en of scheiding een rol spelen.

“Ik kom uit een onderwijsfamilie. Ik wilde kinderen begeleiden. Dat ga ik doen, zei ik. Ik ga een stichting beginnen waarbij we omkijken naar de minderen. Iedereen moet kans krijgen op een fijn leven”, verklaart Van der Boom zijn inspanningen.

Adviseur

Zijn afscheid als directeur betekent niet dat hij zijn ‘kindje’ loslaat. De oprichter van de stichting blijft betrokken als adviseur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.