Twente
Hengelo

Genomineerde docent Dimitri van Dillen: "Lesgeven uit een boek is niet meer van deze tijd"

De scholen zijn weer begonnen én dat betekent weer volop drukte voor leerlingen, studenten, maar ook voor het onderwijspersoneel. De Hengelose docent Dimitri van Dillen geeft les aan het ROC van Twente en is genomineerd voor de Leraar van het Jaar 2022. In 1Twente Vandaag vertelde hij over zijn nominatie en het onderwijsvak.

Overrompeld

Van Dillen praat met veel passie over zijn vak en staat te poppelen om weer met zijn studenten aan de slag te gaan. Zelf is hij inmiddels een aantal jaren werkzaam als leraar. De Hengeloër kwam jaren geleden via commerciële dienstverlening in het onderwijs terecht. Hij startte in 2014 als docent bij trajecten om voortijdig schoolverlaten te voorkomen en is nu onder meer docent bij de opleiding Commercie & Ondernemen op het ROC van Twente.

icon_main_quote_red_glyph

"De kwaliteiten en competenties zien van studenten en ze zien groeien naar vakbekwame mensen, dat is prachtig."

Dimitri van Dillen, docent Commercie & Ondernemen

Aantrekkelijk onderwijs

Bij het ROC houdt hij zich ook bezig met vernieuwingen. "Mijn mening is dat het onderwijs soms heel veel achter loopt op de studenten van tegenwoordig. Als je ziet waar die mee bezig zijn tegenwoordig: Snapchat, Instagram, TikTok. "Wij als docenten lopen best achter als je een boek openslaat en daaruit gaat werken, maar dat is niet meer van deze tijd."

Zelf probeert hij het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken door de inzet van educatieve technologie, bijvoorbeeld door inzetten van virtual reality en augmented reality. In plaats dat studenten in een winkel zitten, zetten ze dan een VR-bril op. "Ik probeer de lessen écht aan te passen aan de doelgroep."

Op de vraag wat nu het mooiste is van het vak, hoeft hij niet lang na te denken: "De kwaliteiten en competenties zien van studenten en ze zien groeien naar vakbekwame mensen, dat is prachtig."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.