Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Traploopmarathon UT-studenten levert ruim 27.500 euro op voor KWF

Alpe d Horst eindresultaat 2022 08 08 150733 mlop
Een blije organisatie met het (voorlopige) resultaat
Beeld: Alpe d'Horst

Studenten van de Universiteit Twente hebben ruim 27.500 euro opgehaald door zeven dagen lang te traplopen in de Horsttoren op de campus. Ze deden dit om geld op te halen voor het KWF, onder de naam Alpe d'Horst. De studenten voltooiden 3.946 beklimmingen, dat is meer dan honderd keer de Alpe d'Huez.

"We zijn heel blij met het resultaat", zegt organisator Stan van der Wel enthousiast. "En het bedrag kan nog verder oplopen. Mensen kunnen nog een week doneren."

Geslaagde herhaling

De week is volgens hem geslaagd. "Het belangrijkste is natuurlijk dat alles goed gegaan is. Niemand is gewond geraakt. En dit is natuurlijk een prachtig bedrag."

Twee jaar geleden werd de eerste editie georganiseerd. "Toen zat iedereen thuis in lockdown en hebben we thuis drie dagen trapgelopen. Iedereen was toen superenthousiast, daarom hebben we het nu weer georganiseerd."

Zwaar

Dit keer is er gekozen om de Horsttoren te beklimmen, één van de hoogste gebouwen van Enschede. De toren is 53 meter hoog, deelnemers liepen tussen de vierde en twaalfde verdieping. Totaal werden 615.576 treden omhoog gelopen.

Alpe d Horst thumbnail
Lees ook
In een smoorhete Enschedese toren strijden 230 traplopers de hele week tegen kanker

De deelnemers liepen in teams van gemiddeld zes personen. "Hoe zwaar is het? Zo zwaar je het zelf maakt. Je mag natuurlijk op je dooie akkertje, maar de meeste mensen gingen voor een persoonlijk record. Maar op een gegeven moment ben je wel afgepeigerd."

Wij ervoeren afgelopen week zelf hoe zwaar het was:

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.