Stuur appje
Zoek

Uitstekende uitgangspositie voor FC Twente na eerste treffen met Cukaricki

17021 FC Twente

FC Twente is donderdagavond in Belgrado uitstekend aan het Europese avontuur begonnen. Het eerste treffen van het tweeluik tegen Cukaricki werd met 1-3 gewonnen. Een prima uitgangspositie voor de return volgende week in Enschede en met het oog op plaatsing voor de play-offs tegen Fiorentina.

Alle Twentse treffers vielen donderdagavond in de eerste helft. De ploeg begon fel aan de wedstrijd en kreeg al na dertig seconden een grote kans. Van Wolfswinkel kwam na een pass van Gijs Smal alleen voor de keeper te staan en zag zijn omzet door de doelman gekeerd worden.

Kopbal van Rots

Enkele minuten later wist doelman Micovic een vrije trap van Gijs Smal te keren, maar uit de daarop volgende hoekschop was het wel raak. De bal kwam bij Misidjan die hem voor wist te geven, waarna Daan Rots op knappe wijze de 0-1 binnenkopte.

Bijna meteen daarna leek Cukaricki alweer langszij te komen, nadat Mees Hilgers de bal kort terugspeelde. Unnerstall kon nog net op tijd redding brengen.

Drie keer voor rust

Na een half uur spelen was het FC Twente dat opnieuw scoorde; Michel Vlap schoot binnen. Opnieuw was Misidjan de aangever. Van Wolfswinkel leek vervolgens de 0-3 te maken, maar Micovic wist de kopbal van de spits met een uiterste krachtsinspanning te stoppen.

Uiteindelijk viel de derde Twentse treffer alsnog voor rust. Joshua Brenet kwam alleen voor de keeper te staan, nadat hij de aanval zelf had opgezet in een combinatie met Van Wolfswinkel, en schoof de bal beheerst binnen.

Slordige tweede helft

In de tweede helft wist FC Twente amper nog gevaarlijk te worden en speelde het met fases slordig. Lars Unnerstall moest een paar keer ingrijpen. Zo keerde hij een schot van oud-Zwolle speler Adzic met de voet. Na een uur spelen was het wel raak voor Cukaricki: Kovac kon vrij inschieten na een voorzet van Adzic.

Verder werd er niet meer gescoord in Belgrado, waardoor FC Twente een uitstekende uitgangspositie heeft voor de return volgende week donderdag in De Grolsch Veste. Bij winst stoomt de ploeg door naar de play-offs in de Conference League waar Fiorentina wacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.