Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose leraar Dimitri genomineerd voor Leraar van het Jaar 2022

Dimitri van dillen nominatie leraar van het jaar
De Hengelose leraar Dimitri van Dillen is genomineerd voor de Leraar van het jaar in de categorie MBO
Beeld: Dimitri van Dillen

De Hengelose docent Dimitri van Dillen is genomineerd voor de Leraar van het Jaar. Deze verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd en in vier categorieën uitgereikt aan docenten die werkzaam zijn in het primair, voortgezet, speciaal- en het middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Van Dillen is genomineerd in de categorie MBO.

Overrompeld

De 41-jarige Hengeloër zegt totaal overrompeld te zijn door zijn nominatie. "Dit is een hele eer. Het zou super zijn om het MBO te mogen en kunnen representeren." Van Dillen is inmiddels een aantal jaren werkzaam als leraar. Hij kwam jaren geleden via commerciële dienstverlening in het onderwijs terecht. Hij startte in 2014 als docent bij trajecten om voortijdig schoolverlaten te voorkomen en is nu onder meer docent bij de opleiding Commercie & Ondernemen op het ROC van Twente.

Aantrekkelijk onderwijs

Van Dillen zegt dat hij als leraar het verschil probeert te maken door studenten te laten zien dat ze maar één leven hebben met heel veel mooie kansen. "Daarnaast probeer ik ook het onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken door mij aan te passen aan de doelgroep door de inzet van educatieve technologie. Zo maken wij gebruik van onder andere virtual reality, augmented reality en andere technologie om deze studenten voor te bereiden op de vaardigheden die nodig zijn in de toekomst."

Dag van Leraar

In de categorie MBO, zijn - naast Van Dillen - nog 9 anderen leraren genomineerd. Uit deze tien kandidaten worden in september drie namen gekozen die door gaan naar de finale. Van Dillen heeft de eer hoog te houden, want hij is de enige docent uit Twente die is genomineerd. In de vier categorieën zijn landelijk in totaal 40 leraren genomineerd en dat levert straks dus per categorie een winnaar op. Die worden op de Dag van Leraar op 5 oktober 2022 bekendgemaakt door een vakjury.

Link: Lerarenvanhetjaar.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.