Hengelo
112

Slachtoffer (14) van zwaar ongeval op Oldenzaalsestraat in Hengelo overleden

Het meisje (14) dat zaterdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Hengelo is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.

Ongevaloldenzaalsestraathengelo traumaheli newsunited
De jonge fietsster werd zaterdag bij het oversteken van de Oldenzaalsestraat aangereden door een automobilist. © News United/Dennis Bakker

Leerlinge Grundel

De jonge fietsster, een leerlinge van De Grundel, werd zaterdag bij het oversteken van de Oldenzaalsestraat aangereden door een automobilist. Dat gebeurde ter hoogte van tankstation Tinq. De fiets van het slachtoffer kwam meters verderop terecht.

Zowel politie, brandweer als ambulance werden opgeroepen. Ook werd een Duitse trauma-arts naar het incident gevlogen. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze nu aan haar verwondingen is overleden.

Op de school waarop het meisje zat, wordt met verslagenheid gereageerd. Woensdag zal door de directie van de school een gedenkplek worden ingericht. Hier kunnen leerlingen een bericht schrijven voor de familie of samenkomen om elkaar tot steun te zijn. Geplande schoolfeesten zijn afgelast.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.