Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kunstenaar Ine Spijker zorgt voor ontspanning in binnenstad Hengelo

Schilderijen, glassieraden en kaarsen, beeldend kunstenaar Ine Spijker maakt deze producten allemaal in haar atelier en winkel ‘Kunstzin’ aan de Nieuwstraat in de Hengelose binnenstad. Daarnaast geeft ze er workshops aan mensen met psychische problemen.

Van Utrecht naar Hengelo

De oud-Utrechtse woont en werkt sinds november 2021 in een pand, waar ze werken en wonen kan combineren. “Toen ik hoorde over dit project van Welbions en hier kon intrekken, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Ze verhuisde vervolgens van Utrecht naar Hengelo en heeft van die stap geen spijt: "Ik ben superblij met mijn plekje.”

Ambulant begeleidster

Naast kunstenaar is Ine ook ambulant begeleidster in de geestelijke gezondheidszorg. Hier werkt ze met cliënten met psychische problemen: “In eerste instantie had ik vanaf november direct ook workshops en therapie willen geven in mijn atelier, maar door corona kon dit helaas niet doorgaan. Toen heb ik besloten om vanuit hier mijn zelfgemaakte producten te verkopen, samen met andere ingekochte producten.”

Kunstzin

In de winkel van Ine vind je allerlei leuke decoraties zoals: kaarsjes, wandhangers, glassieraden, tassen, mandjes. “Naast mijn eigen kunst verkoop ik ook kunst, die is gemaakt door mensen met een beperking of psychische problemen. De mensen die hier aan werken verdienen er zelf ook aan.”

Alles in één

Ine woont en werkt in één en hetzelfde pand. Je komt van de winkel in haar atelier, vervolgens in haar woonruimte en tot slot in haar tuin. “Ik vind het heel gunstig dat ik alles in één ruimte heb. Het is ideaal als ik nog even snel iets wil maken of moet doen in de winkel, dan ben ik er eigenlijk al. Qua privacy vind ik het ook helemaal geen probleem: ik heb ten slotte een schuifbare wand tussen mijn winkel en de woonruimte. Die kan gewoon dicht.”

Workshops

Momenteel geeft Ine workshops aan één cliënt, maar dit wil ze in de toekomst graag geven aan een grotere groep, zoals voorheen al haar plan was: “Creatief bezig zijn geeft mij altijd een heel ontspannend en rustig gevoel, dit wil ik ook graag overbrengen aan mijn cliënten. Ik merk dat mijn cliënt altijd gespannen binnenkomt en ontspannen weggaat.”

“Creatief bezig zijn geeft mij altijd een heel ontspannend en rustig gevoel, dit wil ik ook graag overbrengen aan mijn cliënten.”
Laravos still 1twente
Lees ook
Beeldend kunstenaar Lara Vos creëert sculpturen in haar woon-werkatelier in Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.