Hengelo

Hengelo krijgt 'vrouwrijk' college: 'Is uw vrouw thuis ook de baas? Gelukkig niet!'

Voor het eerst in de Hengelose geschiedenis vormen vrouwen de meerderheid in het college van B en W. De twee zittende wethouders Gerard Gerrits (VVD) en Claudio Bruggink (D66) moeten vanaf woensdag opboksen tegen Jaqueline Freriksen (BurgerBelangen), Hanneke Steen (CDA) en Marie-José Luttikholt (PvdA).

'Kent u deze vrouwen?'

1Twente Hengelo is de straat op gegaan met foto's van de vrouwelijke wethouders en de vragen: 'Kent u deze drie vrouwen en bent er blij mee dat Hengelo voor het eerst in de geschiedenis meer vrouwelijke wethouders heeft dan mannelijke?'

Positieve reacties

De meeste passanten herkenden de drie vrouwen niet, hoewel Steen en Luttikholt als fractievoorzitter toch al wel de nodige bekendheid genieten. Jacqueline Freriksen werd door niemand herkend.

Vrijwel iedereen reageerde positief op het feit dat Hengelo voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke wethouders telt. “Daar moeten we taart voor kopen, supergoed dat dit gebeurt", aldus één geïnterviewde. Een geëmancipeerde man zegt: “Vrouwen begrijpen zaken soms wat beter dan mannen. Wij zijn vaak zakelijker, vrouwen werken meer vanuit hun gevoel.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.