Hengelo
Cultuur

Mirella Jellema (Schouwburg Hengelo): 'Je kunt altijd theater maken, ongeacht de omstandigheden'

Honderden, veelal vaste bezoekers van Schouwburg Hengelo genoten dinsdagavond van een aantal optredens van zo'n tien minuten van onder meer Martijn Kardol en Kees van Amstel (cabaret), Zoutmus (muziektheater), ICK Amsterdam (dans) en tributebands Smells Like Nirvana en Noam Vazana (Nina Simone). Deze acts komen volgend seizoen allemaal terug voor een avondvullende show. Marketingmanager Mirella Jellema toonde zich een dag later voor de camera van 1Twente Vandaag enthousiast: "De previewavond was stijf uitverkocht. En het was prachtig om te zien dat iedereen weer met volle teugen genoot."

Herman van Veen, U2 en Dire Straits

Volgende week gaan de kaarten voor het nieuwe seizoen in de verkoop. De seizoensgids kent weer talloze grote namen, zoals Herman van Veen, Bert Visscher en Daniël Arends. Verder zal er muziek klinken van onder meer Dire Straits, U2, Beegees en Beatles. Voor de duidelijkheid: het zijn tributebands, die allemaal het geluid van hun helden benaderen en soms zelfs overtreffen.

Verder veel jeugdtheater en dans. Mirella Jellema: "Ik ben dol op jeugdtheater om de dubbele laag. Goed jeugdtheater spreekt zowel kinderen en jongeren als volwassenen aan." Ze kijkt daarbij niet alleen naar het podium, maar ook naar de zaal: "Kinderen genieten zo mooi, met van die grote ogen. Prachtig om te zien."

icon_main_quote_red_glyph

"Ik ben dol op jeugdtheater vanwege de dubbele laag."

Mirella Jellema, Schouwburg Hengelo

Jeugdtheater en acrobatiek

Persoonlijk kijkt Jellema heel erg uit naar de voorstelling van Peter Heerschop en Viggo Waas, twee cabaretiers/acteurs die in het verleden deel uitmaakten van NUHR. En naar de acrobatiek van Machine de Cirque. Dat belooft spectaculair te worden: "Zeven circusartiesten en een multi-instrumentalist zijn te gast op een smetteloos witte tentoonstelling. Alles dat ook maar een beetje naar kleur neigt, wordt onmiddellijk opgeruimd. Tot ze met een creatieve vonk voor een explosie van kleur zorgen en zo voor een opwindend feest voor de zintuigen en een flitsende ode aan de creativiteit zorgen. Check vooral de trailer!"

Corona

Veel, met name oudere theaterbezoekers waren de afgelopen twee jaar tussen de lockdowns in toch nog voorzichtig om de drukte op te zoeken. De marketingmanager ziet nu al dat het publiek de angst voor corona grotendeels achter zich heeft gelaten: "Mensen hebben zich laten vaccineren en zien dat de huidige coronavariant niet zo ziekmakend is. Ze willen dus graag weer komen." Wat het theater nog wel parten speelt, zijn drukke agenda's. "Mensen hebben weer veel te doen, dan vormt theaterbezoek soms een sluitpost."

Overheidssteun

Toch staat de schouwburg na twee moeizame jaren nog fier overeind. Een wonder? "Het speelt natuurlijk wel mee dat we al die tijd overheidssteun hebben ontvangen. Dat gold niet voor alle makers en zzp'ers in de techniek. Toch hebben ook daarvan velen de crisis gelukkig overleefd. Of we nog positieve lessen uit de coronatijd hebben getrokken? Ja, we blijken heel inventief en flexibel te kunnen zijn. Je kunt uiteindelijk altijd theater maken, ongeacht de omstandigheden."

Mirella Jellema Schouwburg Hengelo FOTO Ernst Bergboer
"Of we nog positieve lessen uit de coronatijd hebben getrokken? Ja, we blijken heel inventief en flexibel te kunnen zijn." © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.