Hengelo

Opgesloten Hengelose ondernemers helpen Nije Stichting vanuit 'telefooncel'

Verschillende ondernemers laten zich vandaag door burgemeester Sander Schelberg opsluiten in de Nije Hoeve om geld op te halen voor de Nije Stichting, de stichting die zich inzet voor het psychische welzijn van mensen met kanker en hun naasten. De ondernemers zullen donderdag vanaf 10.30 uur aan het bellen slaan met mensen uit hun netwerk. Het gaat om directeuren van onder meer Akzo Nobel, de Loohuis Installatiegroep en Eshuis Accountants en Adviseurs.

Debby nijenhuis nije hoeve
Debby Nijenhuis: "Ieder jaar is het weer een uitdaging om de begroting rond te krijgen en wat nodig is, is continuïteit in inkomsten." © 1Twente

Eerst bouwen, nu onderhouden

Debby Nijenhuis, oprichter en directeur van de Nije Stichting, laat de bellers pas om 16.00 uur weer vrij uit hun zelfgekozen cel. Nijenhuis: "Veel bedrijven uit Twente en ver daarbuiten hebben de afgelopen jaren hun krachten gebundeld om de oude hoeve op het gezondheidspark in Hengelo te verbouwen tot een centrum voor mensen die leven met en na kanker. Bedrijven die hierbij geholpen hebben, willen nu ook graag helpen bij het onderhoud. Vandaar dat ze zelf hebben aangeboden zich voor dit goede doel te laten opsluiten."

Wie worden er opgesloten?

Maar liefst zes teams met bellers zijn er gevormd. De mensen die zich laten opsluiten zijn Friedo Roetgering (Akzo Nobel), Jan van den Berg (Hemink Groep), Patrick Arendshorst (Loohuis Installatiegroep), Arjan Blankenvoort (Loohuis Installatiegroep), Hans Wesselink (Groothuis Timmerfabriek), Gert-Jan Oude Voshaar (Eshuis Accountants en Adviseurs, lid Raad van Toezicht de Nije Stichting), Bert Otten (Radar Advies en lid Raad van Advies de Nije Stichting), Linda Olde Bolhaar (team de Nije Stichting) en Debby Nijenhuis (de Nije Stichting). Daarnaast hebben Bas Leerink (IG&H, lid Raad van Advies de Nije Stichting) en Ilone Huiskes (Hofsteenge en Wesseling Notarissen en lid Raad van Toezicht de Nije Stichting) toegezegd zich deze dag op afstand in te zetten.

Nije Stichting en Nije Hoeve

De Nije Hoeve is een centrum voor mensen die leven met en na kanker en huist sinds 22 februari 2022 aan de Bruinsweg 32 te Hengelo. Het is een plek waar iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) welkom is, jong of oud, zelf geraakt door de ziekte, als naaste of als nabestaande. De Nije Stichting krijgt niet of nauwelijks subsidie en is afhankelijk van giften, sponsoren en donaties. Debby Nijenhuis daarover: "Ieder jaar is het weer een uitdaging om de begroting rond te krijgen en wat nodig is, is continuïteit in inkomsten. De stichting is deze ondernemers dan ook zeer dankbaar dat zij een dag van hun leven geven om leven aan dagen toe te voegen van mensen die geraakt zijn door kanker."

Helpen of meer weten? Kijk op: www.denijestichting.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.