Verkeer
Stuur appje
Zoek

Deze zes Hengeloërs hebben dit jaar een lintje gekregen

Traditiegetrouw worden ieder jaar op de ochtend voor Koningsdag weer Hengeloërs met een smoesje naar het stadhuis gelokt. Ook dit jaar werden er weer een aantal in het zonnetje gezet voor hun dienstbaarheid naar de samenleving.

Smoesje

Hengelo heeft er vier leden in de Orde van Oranje-Nassau bij én twee ridders. Allemaal werden ze met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt. Burgemeester Sander Schelberg benadrukte hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor Hengelo: “Het cement tussen de stenen van de samenleving zijn mensen zoals jullie.”

Debby Nijenhuis

Eén van de ridders is Debby Nijenhuis van de Nijestichting. Zij was de enige die wist dat zij de onderscheiding zou krijgen: “Ze hebben het bij mij opgebiecht. De vorige keer kreeg ik de Nijverbij uitgereikt, toen stond ik met mijn werkhandschoenen in de tuin. Ik zei dat ik bij een eventuele volgende keer graag iets nets wilde aantrekken”, lacht Nijenhuis.

Nijenhuis zet zich al jaren in voor mensen met kanker. Vorig jaar werd de Nije Hoeve geopend. Dit is een plek waar mensen met kanker terecht kunnen voor een luisterend oor, lezingen en andere activiteiten. “Ik zie dit lintje echt als een waardering voor alle vrijwilligers die aan de Nijestichting zijn verbonden.”

Reinder Witting

Ook Reinder Witting is met een smoesje naar het stadhuis gelokt. De 74-jarige Hengeloër zette zich jaren in voor de Twentse Noabers Coöperatie, de Fuldauerstichting en de Slinger Hengelo. “Toen de onderscheiding werd uitgereikt, schoot ik toch wel een beetje vol”, zegt Witting. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ben Pelupessy

Ben Pelupessy zet zich al 35 jaar in voor de Nederlands-Indische gemeenschap in Hengelo en omgeving. Hij organiseerde als bestuurslid van Stichting Insulinde Contact Hengelo maandelijks een gezellig samenzijn voor mensen uit voormalig Nederlands-Indië en Indië-veteranen. Ook is de 85-jarige Hengeloër vrijwilliger bij voetbalclub ATC’65 en bij het Signaal Museum. Pelupessy is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ans Klieverik-Groothuis

Ans Klieverik-Groothuis is al sinds jongs af aan betrokken bij de Onze Lieve Vrouwekerk in Hengelo. Ze is lekenvoorganger bij avondwakes en leidde ook uitvaarten. Ze zit ook in het parochiebestuur, zat in de OR van de basisschool en is sinds 1998 bloeddonor. Zij is dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo Pot

Haaksbergenaar Theo Pot krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor verschillende stichtingen in Beckum en Hengelo. Hij heeft jarenlang bij Eissink plafond- en wandsystemen BV gewerkt en heeft het bedrijf in 1991 overgenomen. In zijn vrije tijd was hij vrijwilliger en bestuurslid bij Stichting Zomerfeesten Beckum, bouwleider bij TVO en is hij bestuurslid bij de Rooms-Katholieke kerstboom vereniging Beckum. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Knol

Knol zet zich al jaren in voor verschillende muziekverenigingen in Eibergen. In Hengelo richtte hij het Semi Militair Tamboerskorps Liberation op. Hij wordt door leden en oud-leden geprezen voor zijn fijne manier van leidinggeven. Ook is Knol jarenlang vrijwilliger geweest bij Kulturhus Hasselo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.