Hengelo

SP Hengelo in een spagaat: 'GroenLinks staat dichter bij, maar met de VVD werken we goed samen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Hugo Koetsveld, lijsttrekker van de SP Hengelo.

Regeringspartij

De SP Hengelo zit al drie periodes in het gemeentebestuur. Dat is ongetwijfeld de reden dat Koetsveld niet van de extreme uitspraken is of zoals het een echte SP'er betaamt 'overal tegen is'. Sterker nog, hij weet dat compromissen sluiten erbij hoort, om een stad te besturen. Op de vraag waarmee hij liever zou willen regeren: de VVD (huidig coalitiepartner) of GroenLinks (ook van linkse statuur) antwoordt hij bedachtzaam: "GroenLinks staat dichter bij ons, maar met de VVD hebben we de afgelopen vier jaar goed samengewerkt. Ik spreek dus geen voorkeur uit."

icon_main_info_white_glyph

Jong, maar ervaren

Hugo Koetsveld is met z'n 30 jaar een van de drie jonkies onder de Hengelose lijsttrekkers, maar hij is allerminst onervaren. Zo is hij al dertien jaar actief voor de SP en zit hij al twee periodes in de gemeenteraad. Momenteel is de predikantenzoon in de afrondende fase van zijn masterstudie Public Administration (Bestuurskunde) aan de Universiteit Twente. Koetsveld is drummer in een band en houdt van het bezoeken van concerten. Daarnaast wandelt hij graag, 'zowel hier in het mooie Twente als in de bergen'.

'Windturbines? Het zal lastig worden'

Ook over het heikele onderwerp windturbines houdt Koetsveld z'n kaarten vooralsnog achter de rug: "Ik zeg niet: 'Ze moeten er niet komen', maar het zal lastig worden, omdat we klein zijn qua oppervlakte en er is veel bebouwing, maar ik wil ook niet weglopen voor de verplichtingen die we hebben."

Hugo Koetsveld 2 Ernst Bergboer
Hugo Koetsveld is met z'n 30 jaar een van de drie jonkies onder de Hengelose lijsttrekkers, maar hij is allerminst onervaren. Zo is hij al dertien jaar actief voor de SP en zit hij al twee periodes in de gemeenteraad. © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.