Hengelo

Jeanet Nijhof (PVV Hengelo): 'Je kunt mensen niet verplichten van gas af te gaan'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Jeanet Nijhof, lijsttrekker van de PVV Hengelo.

Portemonnee

Voor Jeanet Nijhof is de energietransitie het belangrijkste thema van de komende verkiezingen. Niet omdat ze staat te popelen om van het gas af te gaan, maar juist omdat ze vindt dat je mensen niet kunt verplichten van het gas af te gaan: "Dit onderwerp heeft veel impact op de portemonnee van de mensen en hun gezondheid. We gaan ons er sterk voor maken dat de gemeenteraad dat geluid niet zomaar van tafel veegt."

icon_main_info_white_glyph

Provinciale Staten

Jeanet Nijhof-Leeuw (60) is geboren in Enschede, maar al vele jaren woonachtig in Hengelo. Samen met haar twee jongste dochters runt ze het bedrijf Smart for Pets. Ze is al elf jaar lid van Provinciale Staten van Overijssel, de laatste jaren zelfs als vicevoorzitter. Sinds 2018 is ze raadslid en fractievoorzitter van de PVV in Hengelo. Ze is getrouwd met Ronald. Samen hebben ze drie dochters, één schoonzoon en twee kleindochters van 1 en 4. Ze is opgeleid tot ziekenverzorgster en volgde op latere leeftijd nog een HBO-studie Hogere Bestuurskunde. Zij en haar man zijn gek op hun labradors.

Windmolens

Om dezelfde reden is ze tegen de plaatsing van hoge windturbines rond Hengelo. "Die dingen zijn slecht voor de gezondheid van mens en dier. Daarom is het ook uitgesloten dat er bijvoorbeeld een coalitie komt van de PVV met D66 en GroenLinks. Tenzij zij die windmolens geen breekpunt laten zijn in de onderhandelingen."

Jeanet Nijhof 1 Ernst Bergboer
Jeanet Nijhof over windmolens: "Die dingen zijn slecht voor de gezondheid van mens en dier. Daarom is het ook uitgesloten dat er bijvoorbeeld een coalitie komt van de PVV met D66 en GroenLinks." © Ernst Bergboer / 1Twente

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.