Hengelo
Politiek

Hengelose Burgers presenteert met kandidatenlijst 'afspiegeling van de Hengelose samenleving’

De nieuwe politieke partij Hengelose Burgers heeft haar definitieve kandidatenlijst bekendgemaakt. Volgens lijsttrekker Herbert Capelle vormen de kandidaat-raadsleden ‘een afspiegeling van de Hengelose samenleving’. Onder hen DJ René Loman, fotograaf Frans Mensink en afvalbeleidscriticus Eddy van Essen.

Hengelose burgers pers
Met de lijst wil de partij een onafhankelijk politiek geluid laten horen. © Hengelose Burgers

VPOR

Op de lijst staan 21 namen. Medeoprichter Leo Janssen keert niet terug naar de actieve politiek, maar blijft wel op de achtergrond actief. “De lijst bestaat uit betrokken Hengelose burgers die een afspiegeling vormen van de Hengelose bevolking, met veel toegevoegde waarde en kennis. Kandidaten die een onafhankelijke politieke boodschap gaan uitdragen”, aldus Herbert Capelle.

Met de lijst wil de partij een onafhankelijk politiek geluid laten horen. De nummer twee op de lijst is René Loman, hij is onder andere bekend als DJ in het lokale circuit. “René heeft natuurlijk veel parate kennis van de binnenstad en de horeca en kijkt als nieuwkomer fris tegen de politieke mores aan.”

Eddy van Essen

Eerder werd al bekend dat afvalbeleidscriticus Eddy van Essen zich voor de partij verkiesbaar zou stellen. Hij staat op plek drie. Op plek vier staat gepensioneerd projectmanager van Akzo Nobel Benno Meulenbroek en op plek vijf staat Petra Meijers. Zij werkte eerder in de zorg en werkt nu bij een grote winkelketen. Ook kunstenaar/fotograaf Frans Mensink is kandidaat-raadslid. Hij zet zich al een tijd in tegen de verkoop van de Stork-bibliotheek aan projectontwikkelaar Van Wijnen.

Hengelose Burgers

Hengelose Burgers is onderdeel van Vereniging Partij van Onafhankelijke Raadsleden (VPOR). Die vereniging helpt onafhankelijke raadsleden om hun krachten te bundelen en zich gezamenlijk kandidaat te stellen, zowel in Hengelo als in andere gemeenten. De kans dat op die wijze de kiesdrempel gehaald wordt, is aanzienlijk groter dan wanneer iemand het op eigen kracht probeert.

De VPOR staat volgens oprichter Herbert Capelle 'open voor de eigen meningsvorming en is in dat opzicht politiek neutraal'. "Onze doelstelling is om dualisme en democratie te versterken en de gewone burger een stem te geven als volksvertegenwoordiger”, zei Capelle eerder tegen 1Twente.

De kandidatenlijst

1. Herbert Capelle 2. René Loman 3. Eddy van Essen 4. Benno Meulenbroek 5. Petra Meijers 6. Bjorn Roozeboom 7. Frans Mensink 8. Lennart Klop 9. Marion Kuipers 10. Marc Ankoné 11. Herman Oldenhof 12. Jasmijn Nossent 13. Wouter Gorkink-Hobbelink 14. Patric de Vries 15. Jan ter Beke 16. Hellen Jordan 17. Gerrit Nieuwenhuis 18. Ditsie Hobbelink 19. Ruud van de Keur 20. Marcel Witteveen 21. Rita Hofstede.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.